BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  POLİTİKA

BBP'de gençlik aşısı! 18 yaşındaki MYKY ve YDK'ya girdi

Yeniden BBP Genel Başkanı seçilen Mustafa Destici, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na biri 18 yaşında 25 yaş altı 3 isim aldı. 18 yaşındaki Gümüşhane Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi Alparslan Güngör Yüsküp aynı zamanda YDK üyesi de oldu.

Abone ol

BÜYÜK Birlik Partisi'nin (BBP) hafta sonunda yapılan 10. Büyük Kurultayı'ndaki tüzük değişikliğinde karar organları yeniden  şekillendirildi. Yüksek İstişare Kurulu'nun adı, Yüksek Danışma Kurulu olarak  değiştirilirken, 18 yaşında bir genç, partinin en üst yönetim organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) görev aldı.

BBP yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mustafa  Destici'nin yeniden Genel Başkanlığa seçildiği 10. Büyük Kurultay'da, partinin  karar organlarındaki üyeler de değişti.

18 YAŞINDA MKYK ÜYESİ OLDU

BBP MKYK'sında, yaşları 18-25 arasında değişen gençler de yer buldu.  Buna göre Gümüşhane Üniversitesi birinci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Alparslan Güngör Yüsküp, partinin en üst yönetim organı olan MKYK'da görev üstlendi.

MERKEZ DİSİPLİN KURULU'NA DA SEÇİLDİ

Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak da partide görev yapacak Yüsküp,  Genel Başkan Destici'nin yönetiminde ve yanında  görev almaktan onur duyduğunu belirterek, kendisine güvenen ve destek verenlere  teşekkürlerini iletti.

MYK'NIN DİĞER GENÇLERİ KİMLER?

MKYK'da ayrıca 23 yaşındaki stajyer avukat Buğrahan Koçoğlu ile 25  yaşındaki Samet Bağcı da görev üstlenen isimler arasında yer aldı.

YİK'İN ADI YDK OLDU

Kamuoyunda "yanlış anlaşılmalara sebep olduğu" düşünülen Yüksek  İstişare Kurulu'nun (YİK) ismi delege kararıyla tüzükte değiştirildi. Buna göre  Yüksek İstişare Kurulu'nun ismi, Yüksek Danışma Kurulu oldu. Kurulun ismiyle  birlikte yapısında da değişikliklere gidildi.