BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,02
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP liderine göre maçın galibi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şike yasasında cezaların indirilmesine ilişkin soruya işte bu cevabı verdi.

Abone ol

Desteci, Eskişehirspor-Kayserispor maçı öncesi gazetecilerin, kamuoyunda ''şike yasası'' olarak bilinen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa'ya ilişkin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül'e mektup yazarak ''şike yasası''nı onaylamamasını istediğini ifade eden Destici, şöyle konuştu:

''Vetosundan dolayı kendisine teşekkür etmiştim. Meclis'teki partilerin tekrar yasayı noktasına, virgülüne dokunmadan aynen Meclis'ten geçirip Cumhurbaşkanına göndermesiyle Cumhurbaşkanı bunu onaylamak zorunda kaldı. Ben o zaman da söyledim. Bu yasa Meclis'ten ilk kez geçtiği şekilde kabul edilseydi, kimsenin buna itirazı olmazdı. 6 ay sonra tekrar yeni bir düzenlemenin yapılması, sanki birilerine kıyak çekiliyor, birileri korunuyor gibi bir intiba oluşturdu millet vicdanında. Bunu bizim görmemezlikten gelmemiz mümkün değil. Siyasi partiler de 'biz sözümüzün arkasındayız' dediler.

Hükümet yeni Anayasa ile ilgili verdiği sözün arkasında bu kadar dik durabilseydi keşke, MHP 1999 seçimleri öncesinde olduğu gibi 'Abdullah Öcalan'ı idam edeceğiz' sözünün arkasında durabilseydi keşke. Kılıçdaroğlu da, yolsuzlukla mücadele sözünün arkasında bu kadar dik durabilseydi, şike yasasının arkasında dik durdukları gibi. Maalesef bu dik duruşları göremedik. Burada da şike lobisinin galip geldiğini gördük.''

Destici, eski suçların ağır olduğunu kabul ettiğini ama 6 ay önce değişmiş olan yasanın 6 ay sonra tekrar değişmesinin millet vicdanını rahatsız ettiğini ifade ederek, ''Birtakım şüpheli soruların doğmasına sebep oldu. Ülkeyi idare edenler bazen milletten kopuk kararlar verebiliyor'' dedi.