BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP liderinden Suriye yorumu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye'nin kuzeyinde yaşananları değerlendirdi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye'nin kuzeyinde Kürt devleti kurulacağını, akabinde sıranın Türkiye’nin kuzeyine geleceğini iddia etti.

2014 yerel seçimlerinden sonra da o bölgenin fiili olarak özerkleşeceğini belirten Destici, “Bu, aslında Kürtlerin değil, batının, ABD'nin çizdiği bir yol haritasıdır. Çünkü Batı, kendilerine şartsız ve sorgusuz tabi olacak ortak arıyor. İşte bu da kurulacak bu kukla devlet olacak.” dedi.

Şu anda Meclis'teki siyasi partilerin iktidarı ve muhalefetiyle hepsinin hiçbir sözü yerine getiremediğini iddia eden Destici, millete verilen sözlerin hep yerinde kaldığını kaydederek, “Bakın millete taahhütleri neydi? Milleti bu cunta anayasasından kurtaracaklardı. Sivil, demokratik bir anayasaya kavuşturacaklardı. Yapabildiler mi? Yapamadılar. Yapacaklar mı? Yapamayacaklar demiyorum, yapmayacaklar." diye konuştu.

Destici, partisince, Eskişehir’de verilen iftar sonrasında yaptığı konuşmada, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Esed’in, PYD’ye sahip çıkmasının şaşırılacak bir konu olmadığını anlatan Destici, şöyle dedi: "Suriye'de insanlarını vahşice katletmekten çekinmeyen Esed, PYD’ye yardım ediyormuş. Arkadaşlar, Esed'in PYD’ye yardım etmesinden daha doğal ne olabilir. Esed'in PYD’ye yardım etmesi sizi niye bu kadar şaşırtıyor? Babası PKK'ya yıllarca sahip çıkmadı mı? Apo'yu topraklarında barındırmadı mı? Onun için Esed'in PYD’ye PKK'nın bir koluna yardım etmesi sizi niye bu kadar şaşırtıyor? PYD’nin bu günlere gelmesi çok önceden belliyken Türkiye Hükümeti buna hiç bir tedbir almadıysa o zaman bizim Esed'e söylenecek ne sözümüz var. Biz kendi üzerimize düşeni tam ve doğru bir şekilde yerine getirdik mi? Biz ülke olarak vazifemizi tam olarak yapabildik mi? Bizim Esed'den önce kendimizi sorgulamamız lazım."

"4 PARÇANIN BİRLEŞMESİYLE KUKLA KÜRDİSTAN KURULACAK"

PKK’nın yol haritasını kendisinin değil, batılı akıl hocalarının belirlediğini aktaran Destici, şöyle konuştu: “PKK'nın yolu dümdüzdür. Bu yol haritasını kendi entelektüelleriyle belirlemedi. Bunların Avrupa'da, batıda akıl hocaları var. Bunlara akıl veren, ellerine yol haritalarını tutuşturan stratejik merkezleri vardır. Bunların gideceği yol şudur; önce Irak'ın kuzeyinde fiili bir devlet kurdular. Şimdi Suriye'nin kuzeyinde devletleşecekler. Daha sonra sıra Türkiye'nin kuzeyine gelecek. Çünkü 2014 yerel seçimlerinden sonra zaten orası fiili olarak özerkleşmiş olacak. İran'daki bir karışıklıkla İran'daki parça da alınacak. Ve nihayetinde bu 4 parçanın birleşmesiyle Büyük Kürdistan kurulacak. Bu, aslında Kürtlerin istediği ve çizdiği bir yol haritası değil. Bu, batının ve ABD'nin çizdiği bir yol haritasıdır. Çünkü Amerika, yalnız kalan İsrail'e bir partner arıyor. Çünkü Batı, Amerika ve İsrail kendilerine şartsız ve sorgusuz tabi olacak, itaat edecek bir ortak arıyor. İşte bu da kurulacak bu kukla devlet olacak.”

"YENİ AYASAYA YAPAMAYACAKLAR DEĞİL YAPMAYACAKLAR"

Şu anda Meclis'teki siyasi partilerin iktidarı ve muhalefetiyle hepsinin hiçbir sözü yerine getiremediğini iddia eden Destici, millete verilen sözlerin hep yerinde kaldığını kaydetti. Destici, şu ifadeleri kullandı: “Bakın millete taahhütleri neydi? Milleti bu cunta anayasasından kurtaracaklardı. Sivil, demokratik bir anayasaya kavuşturacaklardı. Yapabildiler mi? Yapamadılar. Yapacaklar mı? Yapamayacaklar demiyorum, yapmayacaklar. Bundan iki sene önce Meclis'te Anayasa Komisyonu kurulduğunda ben dedim ki bu anayasa yapma komisyonu değil anayasa yapmama komisyonudur. Eğer siz 4 partiden ‘eşit üye veyahut oy birliğiyle karar’ diyorsanız zaten ben anayasa yapmayacağım demektir. Yahu CHP ile iktidar partisi AK Parti, bırakın bir anayasayı, bir kılık kıyafet yönetmeliğinde bile anlaşamıyorlar. Nasıl anayasa yapacaklar?”

"48 MADDE BİZİM ANADOLU'DA IVIR ZIVIR DEDİĞİMİZ MADDELERLE DOLU AMA BUNU BİLE GEÇİREMİYORLAR"

İktidar ve muhalefetin, üzerinde analaştıkları 48 maddeyi bile Meclis'e getirip geçiremediğinin altını çizen Destici, “Halbuki bu maddeler bizim Anadolu'da eften püften, ıvır zıvır dediğimiz maddeler. Nedir bunlar; dilekçe hakkı, milletvekillerinin özlük hakları, ormanların korunması, kişi hak ve hürriyetleri, tamamen böyle suya sabuna dokunmayan maddelerdir. Bunları bile getirip geçiremiyorlar. Neden? Çünkü şahsi menfaatleri, parti menfaatlerini, hırslarını, kinlerini millet ve ülke menfaatlerinin önüne koymuşlar. Asla nefislerini, şahsi ve parti menfaatlerini geriye atıp ya da ayakları altına alıp, ülkenin ve milletin menfaatini ortaya koyamıyorlar." şeklinde konuştu.