BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.426,88
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP liderinden korkunç PKK iddiası

BBP lideri Mustafa Destici, PKK'ya para aktaran belediyeler olduğunu öne sürdü

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Öncelikli meselemiz terördür. Bazı yerel belediyeler PKK'ya finans aktarıyor" dedi.

Kayseri'de bir derginin düzenlediği 'Yılın Belediye Başkanları' etkinliğine katılan Mustafa Destici, "Kim önümüze hangi gündem maddesini koyarsa koysun hangi suni gündemler ortaya koyarak oy devşirmeye çalışırsa çalışsın, Türkiye’nin birinci gündem maddesi terördür" dedi. BBP Genel başkanı Destici sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, terörden kurtulmadığı sürece hiçbir problemini çözemez, ne iç borcunu ne de dış borcunu da sıfırlayamaz. Ne güvenliği sağlayabilir, ne işsizliği, ne yoksulluğunu, ne de yolsuzlukları yok edebilir. Temel problemlerinin hiç birisini çözemez. Türkiye hem milli kaynaklarını teröre heba ediyor, hem güvenliğini, hem kardeşliğini kaybediyor. Milli birliği, üniter devlet yapısı tehdit altında. Bütün bunlardan kurtulması için Türkiye’nin öncelikle terör belasından kurtulması gerekiyor. Bu anlamda da 28 yıl geriye dönüp baktığımızda gerçek anlamda terörle mücadele edilmiş mi diye geriye dönüp baktığımızda edilmediğini görüyoruz. Ediliyormuş gibi yapıyoruz. Bunu da 'Sırf muhalefet olsun' diye söylemiyorum. Belli başlı parametreler var. Siz hala 28 yılda eğitimli birlikler kuramazsanız, tüm imkanlarınızla devletinizin içine giren PKK'lıları göremiyorsanız, yerel belediyelerinizde PKK'ya finans aktarmaya devam ediyor, bölge halkı ile yüzleşip geçmişte terör adına hukuk dışı uygulamalarla faili meçhullerle yüzleşemiyorsanız, terörün dış destekleri ile gerçek anlamda mücadele etmiyorsanız terörü yenemezsiniz. Ülkenin de birinci gündem maddesi de terördür."

BAŞKANLIK DAYATILMASIN, ANLATILSIN!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici başkanlık sisteminin dayatma ile değil tartışarak anlatılması gerektiğini söyledi. Destici, "Başkanlık sisteminde terör belasından bulunan belediyeleri terör örgütüne teslim etmiş olursunuz. Başkanlık sistemi ile Valileri otomatik olarak by-pass etmiş, kaymakamları, il genel meclislerini tamamen ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Devletin en tepesindekilere de söyledim. Cevap veremediler. Hala bu ülkenin resmi belediyelerinden PKK'ya para aktarılıyor. Bunu hepimiz biliyoruz. Siz böyle bir ortamda terörü bitiremezseniz. Eyaletler sistemlerinin hiç biri Türkiye’ye uymaz."