BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP lideri şehit cenazesini birbirine kattı!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin şehit cenazesinde basın açıklaması yapması gerginliğe neden oldu.

Abone ol

Şırnak'ta mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım, Eskişehir'de 5 bini aşkın kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Şehidin annesi Sevgi Yıldırım oğlunun tabutunun yanında, "Karşında dimdik ayaktayız, ağlamayacağım, onları, o şerefsizleri sevindirmeyeceğim" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin cami avlusunda basın açıklaması yapmasına şehidin babası Yılmaz Yıldırım "Siyasi şov istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi. Garnizon Komutanı Korgeneral Abdin Ünal da basın açıklamasının sonlandırılması için talimat verdi. Destici, subayların basın açıklamasını sonlandırması talebini kabul etmeyince gerginlik yaşandı.

Şırnak'ın Namazdağı Sorutepe mevkiinde 19 Ağustos 2012 günü operasyon sırasında PKK'li teröristler tarafından araziye döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Ankara Gülhane Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş 23 yaşındaki Mutlu Yıldırım'ın cenazesi dün gece Eskişehir'e getirildi. Şehidin cenazesi bugün öğle saatlerinde Devlet Hastanesi morgundan alınıp askeri ambulansa konuldu. Cenaze ilk olarak şehidin babası Eskişehir'de görevli Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Yılmaz Yıldırım'ın oturduğu Yenidoğan Mahallesi'ndeki Gömece Askeri Lojmanları'na götürüldü. Burada dua okunmasının ardından cenaze, törenin yapılacağı Reşadiye Camisi bahçesine getirildi.Cenaze törenine şehidin babası Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Yılmaz Yıdırım, annesi Sevgi Yıldırım, kardeşi Utku Yıldırım, yakınları, Vali Kadir Koçdemir, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, AK parti milletvekilleri Nabi Avcı ve Salih Koca, CHP Milletvekili Kazım Kurt, sivil ave skeri yetkililer ile 5 bini aşkın vatandaş katıldı.

screen-shot-2012-08-21-at-5.37.56-pm.png

ANNE: BAŞIMIZ DİK

Şehidin annesi Sevgi Yıldırım, cenaze töreninde şehit oğlunun tabutunun karşısında eşi Yılmaz Yıldırım ile birlikte durarak "Herkes ayakta karşıladı seni aslan yiğidim. Karşında dimdik ayaktayız. Ağlamayacağım. Onları, o şerefsizleri sevindirmeyeceğim. Başımız dik. Kimse eğdirmeyecek. Köpekleri güldürmeyeceğiz. Oğlumun kanını yerde bırakmayın" dedi.

BABADAN, DESTİCİ'NİN AÇIKLAMA YAPMASINA TEPKİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan ile birlikte cenaze töreni başlamadan önce Reşadiye Camisi bahçesine gelerek şehidin anne ve babasına başsağlığı diledi. Destici, cenaze namazının başlamasını beklerken yanına yerel televizyon muhabiri bir kadın gelerek şehitler ile ilgili açıklamada bulunup bulunmayacağını sordu. Açıklama yapacağını belirten Destici bir kaç metre yürüyerek avlunun giriş kısmının yakınında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bu sırada cami bahçesinde kendilerine ayrılan yerde duran şehidin babası Yılmaz Yıldırım yanındakilere, BBP genel Başkanı Destici'yi kastederek "Siyasi şov istemiyoruz. Açıklama yapacaksa gidip başka yerde yapsınlar" dedi.

ASKERLERLE GERGİNLİK

Babanın tepkisi üzerine Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, yanındaki subaylara talimat vererek basın açıklamasının sonlandırılıp, cami avlusu dışında yapılması talimatını verdi. Subaylar BBP Genel Başkanı Destici'nin yanına giderek şehidin ailesinin basın açıklamasının cami avlusunda yapılmasını istemediğini bildirdi. Destici konuşmasını sürdürünce subay ve şehidin yakını olan sivil bir vatandaş Destici'ye "Ayıp oluyor ama" dedi. Mustafa Destici bunun üzerine "Nesi ayıp. Ayıp olan 28 yıldır devletin PKK ile tam bir mücadele vermemesi" diye konuştu.

DESTİCİ İLE KOMUTAN ARASINDA GERGİNLİK YARATAN DİYALOG

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, cenaze namazı için ön sırada yerini alırken Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal kendi yanında yer vermeyerek, "Siz arkaya geçer misiniz" dedi. Destici ise arka sıraya geçmeyip ön sıranın sağ tarafında bir tuğgeneralin yanında durdu. Tuğgeneral, BBP lideri Destici'ye cami avlusunda basın açıklamasının yanlış olduğunu söyledi. Destici "Bu ilk defa olan şey değil. Ben asker miyim sizin emrinizde" diye yanıt verdi.

Öğle namazının ardından Eskişehir Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Anne Sevgi Yıldırım, baba Yılmaz Yıldırım, tabuta sarılılıp gözyaşı döktü. Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu askerlerin omzunda top arabasına taşındı. Anne Sevgi Yıldırım tabut geçerken selam durdu.Top arabasıyla bir süre götürülen şehidin cenazesi, daha sonra askeri ambulansa alındı. Kalabalık arasında bulunan 40-50 kişilik grup tekbir getirip 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Hükümet istifa' ve 'Katil ABD, işbirlikçi AKP' sloganları attı.Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mutlu Yıldırım'ın cenazesi, Ankara yolu üzerindeki Kanlıpınar Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi