BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.430,29
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP lideri kazanan ve kaybedeni açıkladı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Aygün’ün PKK tarafından serbest bırakılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Aygün’ün serbest bırakılmasına sevindiğini ifade eden Destici, “Ülkeyi yönetenler bu vahameti konuşacakları yerde, yine süreci birbirlerini suçlayacak yorumlarla geçirdiler. Netice de kaybeden Türkiye, kazanan PKK ve onun uzantıları oldu.” dedi.

Hüseyin Aygün’ün yaptığı bir takım eleştirilerden dolayı PKK tarafından kaçırılmış olabileceğini ifade eden Destici, alternatif bir devlet yapılanması olan KCK’nın Destici’yi sorgulamak için almış olabileceğini kaydetti. Bu durumun Türkiye açısından utanç verici bir tablo olduğunu belirten Destici, “Türkiye adına kabul edilemez bir durum. Ülkeyi yönetenler bu vahameti konuşacakları yerde, yine süreci birbirlerini suçlayacak yorumlarla geçirdiler. Netice de kaybeden Türkiye oldu, kazanan PKK ve onun uzantıları oldu. Seslerini duyurmaları anlamında PKK istediğine ulaştı, amacına ulaştı diye düşünüyorum. ”diye konuştu.

PKK’nın bu kaçırma olayı ile üç farklı amaç edindiğini ifade eden Destici şöyle devam etti: Öncelikle, bu olay devlete ve millete meydan okumadır. İkincisi, milletvekilinin şahsından ve temsil ettiği siyasi duruşuna ve anlayışına baktığımızda PKK kendi taban bulmaya çalıştığı kesimlere, bir mesaj vermiştir. Onları sindirme politikası gerçekleştirmiştir. Üçüncü mesajı da Türkiye hükümetine Oslo süreci ile devam eden ülke içerisinde açılım süreci gerçekleştiriliyordu. Neticede hükümeti tekrar masaya oturtarak özerkliği kabul ettirmek, ana dilde eğitimi kabul ettirmek gibi mesaj verdiklerini düşünüyorum.”