BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.278,43
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP lideri Destici'den HDP'ye Necmettin öğretmen tepkisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Necmettin Yılmaz'ın terör örgütü PKK tarafından şehit edilmesine ses çıkarmayan HDP'ye tepki gösterdi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "PKK'nın sözcülüğünü yapanlara, milleti ayaklanmaya ve isyana teşvik edenlere 'tutsak' diyenlerin, iş Necmettin Yılmaz öğretmene, Şenay Aybüke Yalçın öğretmene geldiği zaman, iş mehmetçiklerimize, polislerimize geldiği zaman gıkları çıkmıyor." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin temel problemlerinin başında gelen terörün sadece güvenlik görevlilerini değil sivil vatandaşları da hedef aldığını, son olarak Tunceli'de öğretmen Necmettin Yılmaz'ın terör örgütü PKK tarafından ömrünün baharında şehit edildiğini belirtti. 

Meclisin 15 Temmuz'daki özel oturumunda HDP'nin sözcüsünün hapishanede olan milletvekilleri için "tutsak" ifadesini kullanmasına tepki gösteren Destici, "PKK'nın sözcülüğünü yapanlara, milleti ayaklanmaya ve isyana teşvik edenlere 'tutsak' diyenlerin, iş Necmettin Yılmaz öğretmene, Şenay Aybüke Yalçın öğretmene geldiği zaman, iş mehmetçiklerimize, polislerimize geldiği zaman gıkları çıkmıyor." ifadesini kullandı.

Terörün sadece Türkiye içinde değil, sınırın hemen ötesinde de varlığını sürdürdüğüne işaret eden Destici, ABD'nin, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD/YPG'yi kendisine partner olarak seçtiğini bildirdi. Destici, teröre karşı olduğunu açıklayan ABD'nin Suriye'de terör örgütleriyle kol kola yürüdüğünü söyledi.

Destici, ABD'nin, Türkiye'nin uyarılarına rağmen yanlışından dönmediğine değinerek, ABD ile PYD/YPG birlikteliğini sona erdirmenin yolunun Fırat Kalkanı Harekatı'nın bir benzerini gerçekleştirerek terör örgütünü bölgeden çıkarıp, imha etmek olduğunu vurguladı.

Destici, başta Kerkük olmak üzere Irak'ın kuzeyinde de varlığını sürdüren terör örgütlerinin, oradaki Türkmen varlığını yok etmek için her türlü eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye'nin referanduma karşı çıktığını ve bunu kabul etmeyeceğini mutlaka söylemesi gerekiyor." diye konuştu.

İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA KUŞATMASI KABUL EDİLEMEZ

Destici, basın toplantısında İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptığı ablukaya da değindi.

İsrail'in fırsat buldukça Filistin'de müslümanlara saldırdığını ve Mescid-i Aksa'yı da sudan sebeplerle ibadete kapattığını anımsatan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Mescid-i Aksa'da, İsrail askerlerinin yaptığı abluka ve zulüm kesinlikle kabul edilemez. Orada İsrail askerleri istediklerini gözaltına alarak istediklerini tutukluyor. Bu şartlarda müslümanlar orada ibadet ediyor. Hal böyleyken bile İsrail, Mescid-i Aksa'yı aklına estikçe ibadete kapatıyor. Buna kesinlikle son verilmesi lazım. Bütün İslam dünyasının bu konuda hassasiyet göstermesi lazım. İsrail'in Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı da içine alacak şekilde ele geçirme ve işgal projesi planına son bulmalı."

KIBRIS'IN TÜRKİYE'YE İLHAK ETTİĞİ KARARI AÇIKLANMALIDIR

Kıbrıs müzakereleri sırasında, Kıbrıs Rum Kesimi'nin masadan kalkmasının Rumların anlaşmaktan ne kadar uzak olduğunu gözler önüne serdiğini de aktaran Destici, Rumların Kıbrıs'ın tamamını ele geçirmeden anlaşmaya varmak istemediklerini ifade etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin artık masaya oturmasının hiçbir öneminin kalmadığını belirten Destici,  "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ya bağımsız bir devlet olarak yoluna devam edeceğini dünyaya ilan etmelidir ya da Türkiye'ye ilhak ettiği kararını açıklamalıdır." dedi.