BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP lideri Destici isyan etti içime sindiremiyorum!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, cinsel istismar suçlarına af geçiren düzenlemeyi eleştirdi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'e sunulan cinsel istismar düzenlemesine tepki gösterdi.

Destici, "İçime sindiremiyorum, bu beni ürpertiyor" şeklinde ifadeler kullandı.

DİNİMİZ RUHSAT VERİYOR DİYE...

BBP lideri Mustafa Destici, katıldığı bir televizyon programıda cinsel istismar düzenlemesi ile ilgili sorularını yanıtladı.

Düzenlemenin yasalaşması halinde yeni istismarların önünün açılacağını söyleyen Destici, "Türkiye'de cinsel istismar, tecavüz ve taciz konusu, kadına şiddet, küçük yaşta çocuklarımızın kaçırılıp tecavüz edildikten sonra öldürülmesi toplumumuzun kanayan yaralarının başında geliyor. Biz BBP olarak geçtiğimiz yıllarda, özellikle küçük yaştaki kızları kaçırıp tecavüz edip öldürenlerle ilgili idam cezasını savunduk. Bu konuda bizim hassasiyetimiz belli. Kadına, küçük yaştaki çocuklarımıza her türlü istismara karşıyız. Bu düzenlemeyi, iktidar ne anlatırsa anlatsın doğru bulmuyoruz. Bu düzenleme bu haliyle yasalaşırsa yeni istismarların da önünü açacağı endişesi çok yüksek düzeyde hakim. Cezaevlerinde yüzbinlerce insan var, onlar için de çözüm bul o zaman" dedi.

SUÇ İŞLEYEN CEZASINI ÇEKECEK

Destici şöyle devam etti:

"Bir insan suç işlemişse cezasını çekecek. Bu düzenleme insani değil, ahlaki değil ve hatta İslami de bulmuyoruz. Onların hepsinin dini nikahlı olmadıklarını da biliyorum. Nikah olmadan önce istismara ve tecavüze uğramış çocuklar da var. Toptancı anlayış sakat bir anlayış. Yani zaten bu olayların her biri mahkemelerde ayrı ayrı, bire bir görülüp karara bağlanmıştır. Bizim dinimiz, daha küçük yaşta evlenmeye ruhsat veriyor diye biz bunu uygulamak zorunda değiliz. Bu bir ruhsat. Dolaylı aflar getirmeyi ben içime sindiremiyorum, bu beni ürpertiyor."