BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP, 'idam' için imza kampanyası başlattı

BBP, Kayseri'de üç çocuğun katledilmesinin ardından, idam cezasının geri getilmesi için imza kampanyası başmattı.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ankara İl Başkanlığı, Kayseri'de bayram şekeri toplamaya giden 3 çocuğun katledilmesinin ardından idam yasasının geri getirilmesi için imza kampanyası başlattı. Kampanyaya katılan BBP Lideri Topçu, devletin geleceğine sahip çıkamadığını söyledi.


İdam kararı için imza kampanyasını başlatan partililer Abdi İpekçi Parkı'nda stant açtı. Partililer ayrıca, bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, Kayseri'deki 3 çocuğu katleden Uğur Veli Gülışık ve Üniversiteli Sema'yı öldüren katil zanlısının kefene sarılı temsili maketlerini taşıdı. Parkta darağacı kuran partililer, bu temsili maketleri darağacında idam etti.


BBP tarafından başlatılan imza kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda vatandaşın kuyruğa girip imza attığı görüldü. Kampanyaya BBP lideri Yalçın Topçu da destek verdi. Partililerin alkışları arasında parka gelen Topçu, başlatılan kampanyaya imza attı.

TOPÇU: DEVLET GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKAMIYOR


Burada konuşan Topçu, bazı elitlerin şimdiden feryat etmeye başlayıp, insan hakları savunuculuğuna soyunduğunu söyledi. Milletin idamın geri gelmesini istediğini belirten Topçu, "Ama şu bir gerçektir ki 5 yaşındaki Bedrettin'in hırpalanmış bedenini sabah çöpçüler, Haliç köprüsünde bulduğundan bu yana çocuklarımız cinsel istismara tabi tutularak öldürülüyor. Çocuklarımız ya üvey anne, ya üvey baba elinde katlediliyor. Ve ortada bir şey var ki devlet geleceğimize sahip çıkamıyor." dedi.

İMZALAR MECLİS BAŞKANI'NA TESLİM EDİLECEK

Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasıyla Keş dağlarında kar altında kalan devlet itibarının son olarak Kayserili 3 çocuğun körpe bedenleriyle gölet kıyısındaki toprak altında kaldığını ifade etti. Parti olarak bütün illerde imza kampanyası başlattıklarını hatırlatan Topçu, "Bu kampanya sürecinde milletin huzuruna çıkıp, idamın geri gelmesini istiyor musunuz istemiyor musunuz diye soracağız. Bu imza kampanyalarını toplayıp, Meclis Başkanı'na teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.


Bu tip hunharca, vahşet ötesi işlere girişenlerin akıbetini milletin tayin edeceğini kaydeden Topçu, millet için olan şeylerde de milletin kararının olması gerektiğini vurguladı.
Senede 3 bine yakın çocuğun çeşitli tuzaklara düştüğünü ifade eden Topçu, idamla ilgili kararı milletin vereceği vurgusunu yaptı. Topçu, bunun en kesin yolunun da referandum olduğunu dile getirdi. Açıklamanın ardından grup üyeleri yanlarında getirdiği temsili bölücü başı Öcalan'ın cesedini ateşe verdi.