BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51
HABER /  EKONOMİ

BBC ekibi İstanbul'daki rezaleti çekti!

BBC'nin Panorama ekibi İstanbul'da çalıştırılan mülteci çocukların dramını ekrana getirdi. İddialara göre bu çocuklar, dünyaca ünlü firmaların tekstil atölyelerinde karın tokluğuna çalıştırılıyor.

Abone ol

BBC, İstanbul'daki Suriyeli çocuk mültecilerin dramını ekrana getirdi. İddialara göre dünyaca ünlü markalara üretim yapan İstanbul'daki bazı firmalar Suriyeli çocuk işçi çalıştırıyor. Görüntülerin yayınlanması üzerine Marks and Spencer ve Asos gibi markalar özür dileyerek, çocukların eğitimleri için destek sözü verdi.

BBC muhabirleri İstanbul'da kaçak çalıştırılan Suriyeli çocukları görüntüledi. Panorama ekibi tarafından ekrana taşınan görüntülerde, işçi pazarlarından toplanan çocuk mülteciler, tekstil atölyelerinde günlük 20 ila 30 liraya çalıştırılıyor.

LİSTEDE ÜNLÜ MARKALAR VAR

Çocuk mültecilerin çalıştırıldığı tekstil atölyelerin büyük bölümü, dünyaca ünlü markalara üretim yapıyor. Parorama ekibinin İstanbul'da çektiği bu görüntüler üzerine Marks and Spencer ve Asos gibi firmalar özür dileyerek, mülteci çocuklara yardım sözü verdi.

İşte o görüntüler;