BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.427,48
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bazıları yalan üretir, iftira üretir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in hedefinde CHP lideri Kılıçaroğlu vardı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Bazıları laf üretir, bazıları yalan üretir, iftira üretir bazıları da bir dünya markası olan AK Parti ve AK Parti kadroları gibi hizmet üretir, proje üretir, millete yol ve istikamet gösterir, refah ve mutluluğu artırır'' dedi.

Çelik, AK Parti Gaziantep Kadın Kolları 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Gaziantep'te AK Parti'nin büyümesinde, neredeyse bütün yerel yönetimlerde iktidar olmasında kadınların çok büyük emeği olduğunu söyledi.

Çelik, ''Teşkilat mensupları, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri ile Gaziantep'i her geçen gün daha iyi duruma nasıl getirebiliriz, gelişme ve kalkınmayı nasıl sağlarız ve refah seviyesini nasıl yükseltiriz bunun gayreti içerisindeyiz'' diye konuştu.

Halide Edip Adıvar'ın ''Beşiği sallayan el cihana hükmeder'' sözünü hatırlatan Çelik, şöyle devam etti:

''Kadınlarına önem vermeyen, kadınlarına imkan ve fırsat tanımayan, kadınlarını eğitmeyen milletler beyninin yarısından vazgeçmiş demektir. Beyin enerjisinin yarısından vazgeçmiş demektir. Bakınız bizim ilk iktidara geldiğimiz dönemde kadınlarımızın TBMM'de temsil etme oranı yüzde 4'tü. Sonra 2007'de yüzde 9'a şu anda yüzde 14'e çıktı. Biz, TBMM'nin yarısı kadın olsun istiyoruz. Bir gün bunu görecek miyiz? İnşallah hep birlikte göreceğiz.''

AK Parti'nin bütün kongrelerinde ''olağan kongre'' yazdığını ifade eden Çelik, CHP'nin üç öğün yemek yediği gibi kongre yaptığını ve kongre yapmaktan başka bir işe vakit ayıramadığını dile getirdi.

Hüseyin Çelik, şunları kaydetti:

''Bazıları laf üretir, bazıları yalan üretir, bazıları iftira üretir, bazıları da bir dünya markası olan AK Parti ve AK Parti kadroları gibi hizmet üretir, proje üretir, millete yol ve istikamet gösterir, refah ve mutluluğu artırır. Onun için Türkiye'yi daha güzel günler bekliyor.''

Afganistan'da şehit olan 12 askere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyen Çelik, ''Bütün Türkiye'ye baş sağlığı diliyorum ve bunun son şehitlerimiz olmasını diliyorum. Eğer bu şehitlerimiz olmasaydı bu 3. olağan kadın kolları kongremiz de çok daha şenlikli renkli etkinlikler görecektiniz. Şehitlerimizden dolayı bunlardan vazgeçtik'' diye konuştu.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Akşit

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ise Türkiye genelindeki üye sayılarının 2 milyon 300'e ulaştığını belirtti.

Bu rakamla dünyanın en büyük kadın sivil toplum örgütü olduklarını ifade eden Akşit, ''Ne kadar iftihar etsek azdır ki toplum en büyük sivil toplum örgütü seçimlerini ve kongrelerini demokratik yollarla yapıyor. Yöneticilerini seçimle işbaşına getiren böyle bir siyasi partide yoktur. Böyle bir büyük teşkilatın başkanı olmak bana ayrı bir gurur veriyor'' dedi.

AK Parti'ye oy veren seçmenin yüzde 54'nün kadınlardan oluştuğuna dikkati çeken Akşit, nüfusun yarısının da kadın olduğu düşünüldüğünde, AK Parti'nin bu işi çok iyi bildiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin başarısının arkasında kadınların olduğunu kaydeden Akşit, ''Kongrelerimizin sonuna geldik. Bugün ve yarın ki kongrelerimizi tamamladığımızda 71 il kongremizi tamamlamış olacağız. Geriye 10 ilimiz kalacak. Bu illerimizdeki kongreleri tamamladıktan sonra büyük kongremize gideceğiz. Bu demokratik süreci tamamlayacağız'' diye konuştu.

Bu arada CHP'den AK Parti'ye geçen Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu'nun rozetini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik taktı.

Çeşitli partilerden AK Parti'ye geçenlere rozetleri ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Akşit ve milletvekilleri tarafından takıldı.