BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Bayreyn'de kanlı eylem

Bayreyn'de kanlı eylem

Bahreyn'de körfez işbirliği konseyi ülkeye asker göndermesi ve kral'ın dün 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan etmesinin ardından, polis ve askerler bu sabah şii muhaliflerin bir aydır kamp kurduğu başkent manama'daki inci meydanı'na saldırdı.

Bayreyn'de kanlı eylem

Bahreyn'de Körfez İşbirliği Konseyi ülkeye asker göndermesi ve Kral'ın dün 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan etmesinin ardından, polis ve askerler bu sabah Şii muhaliflerin bir aydır kamp kurduğu başkent Manama'daki İnci Meydanı'na saldırdı.

Bayreyn'de kanlı eylem

Tanklarla meydana giren asker ve polislerin göz yaşarıcı gaz ve silahlarla hükümet karşıtı göstericilere müdahale etmesi sonucu, şu ana kadar en az iki gösterici öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Üç polis de, göstericilerin hızla sürdüğü bir aracın çarpması sonucu öldü.

Bayreyn'de kanlı eylem

Meydanın üzerinde helikopterlerin uçtuğu, polis ve askerlerin göstericilerin çadırlarını ateşe verildiği ve meydandan dumanlar yükseldiği belirtiliyor. Görgü tanıkları, protestocuların ara sokaklara kaçmaya çalıştığını, ancak polisin meydana çıkan sokakları kapattığını ifade ediyor.

Bayreyn'de kanlı eylem

İran devlet telveiyonu Press TV'nin haberine göre, Suudi askerleri olaylarda yaralananların kaldırıldığı hastanelere saldırdı. Haberde, askerlerin hastaneye giriş çıkışı yasaladığı iddia edildi.