BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.307,82
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bayramlarda birer maaş ikramiye sözü

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi halinde ramazan ve kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğini söyledi.

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'nin Bozkurt İlçesi'nde vatandaşlardan destek istedi. Kurban ve Ramazan bayramlarında birer maaş ikramiye sözü veren CHP Lideri, ayrıca ikramiye dışında 'Refah payı' da vereceğini söyledi.

Denizli ziyaretinde emeklilere vaat ettiği Kurban ve Ramazan bayramlarında birer maaş ikramiye sözünü yineleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Haziranda yetki verin, Türkiye’yi iyi yöneteceğiz. Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini emeklilere borçluyuz. Şimdi ‘Refah payı vermiyoruz’ diyorlar, sözüm söz, ikramiye dışında refah payı da vereceğiz” dedi.

"KİMSE HAYATINDAN MEMNUN DEĞİL"

Denizli programı kapsamında Bozkurt İlçesi’nde pazarı gezen Kılıçdaroğlu, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, belediyenin toplu temel atma ve açılış törenine katıldı. İlçede kadınlar, gençler için alanlar yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Benzerini tüm Türkiye’de yapabiliriz. Daha geçen hafta Şanlıurfa’daydım, 6 metrekarelik odada 9 çocuk yatıyor anneleriyle beraber. ‘Kendinize 1100 odalı saray yaptırıyorsunuz, çocuklarımız için niye ikinci bir hastane yapmıyorsunuz?’ diye sordum, tık yok” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de kimsenin hayatından memnun olmadığını, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini savunarak, şunları ifade etti:

‘HİÇ ENDİŞENİZ OLMASIN’

"İyi yönetilseydi çiftçi alın terinin karşılığını alırdı, emekli bayramlarda 13, 14. ikramiyesini alırdı, esnaf daha rahat yaşardı, 2 milyon Suriyeli Türkiye’de olmazdı, bu ülkenin Başbakan’ı, Cumhurbaşkanı Batı’da alay konusu olmazdı. İyi yönetilseydi hepimiz akşam onurla, gururla evimize huzur içinde gidip sokakta huzur içinde konuşabilirdik. Haziranda yetki verin, Türkiye’yi iyi yöneteceğiz. Dostluğu, kardeşliği getireceğiz. 10 milyon emekliye söz veriyorum, benim Başbakanlığımda inşallah Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye alacaksınız, hiç endişeniz olmasın. Türkiye’nin kalkınmasını, büyümesini emeklilere borçluyuz. Şimdi ‘Refah payı vermiyoruz’ diyorlar, sözüm söz ikramiye dışında refah payı da vereceğiz."

"BÜTÜN UMUDUM SİZDE"

Başbakan olduğunda çiftçinin, emeklinin, memurun, esnafın yüzünün güleceğini söyleyen CHP Lideri, “Bir kesim memnun olmayacak. Kimler? Hortumcular. Varsın onlar olmasın, benim için yandaş yok, benim için vatandaş var” dedi. Kılıçdaroğlu, Denizli’de eşinin saldırısına uğrayan kadını hastanede ziyaret ettiğini anlatarak, “kadına yönelik şiddetin bu iktidar döneminde yüzde 1400 arttığını” iddia etti. Haziran ayındaki seçimlerde kadınlara büyük umut bağladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “2015 seçiminde bütün umudum sizde. Gittiğiniz her yerde anlatın, her yerde konuşun, ‘Huzur istiyoruz, iş istiyoruz çocuğumuza’ deyin. Bunu söylemeksizin hakkınız, bu talebinizi yerine getirmek de benim boynumun borcu”diye konuştu.