BIST 9.605
DOLAR 32,50
EURO 34,68
ALTIN 2.477,39
HABER /  DÜNYA

Bayramı kana buladılar: 20 ölü!

Afganistan’da varılan ateşkese rağmen Taliban ile güvenlik güçlerinin bayramlaşması sırasında intihar saldırısı düzenlendi. Onlarca kişinin öldüğü saldırıyı IŞİD üstlendi.

Abone ol

Afganistan'ın Nangarhar eyaletine bağlı Rodat bölgesinde Taliban ile güvenlik güçlerinin bayramlaşması sırasında intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 20 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı. IŞİD propaganda aracı olarak bilinen Amak ajans haberi üzerinden yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi.

Nangarhar Valiliği Sözcüsü Ataullah Hogyani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, intihar eylemcisinin, Nangarhar'ın Rudat ilçesinde ateşkesin ardından Taliban ile güvenlik güçlerinin bayramlaşma töreni sırasında üzerindeki bombayı patlattığını belirtti.

Saldırıda, aralarında sivillerin de bulunduğu 20 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Hogyani, 16 kişinin de yaralandığını söyledi.

ATEŞKES KARARI

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, 20 Haziran'a kadar Taliban'a yönelik geçici ateşkes ilan ettiklerini duyurmuş, Taliban da Ramazan Bayramı boyunca 3 günlük ateşkes kararı aldıklarını açıklamıştı.