BIST 9.716
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Bayramda hava nasıl olacak?

Çarşamba gecesi yurda giriş yapacak soğuk hava, fırtına ve yağışla birlikte hissedilen sıcaklığı 10 dereceye düşürecek.

Abone ol

Türkiye genelinde bugün lodosla sıcaklık yine yüksek değerlere çıkacak, gökyüzü güneşli ve iç kesimlerde öğle saatlerinde sis azalacak.

İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve doğu kesimler boyunca çarşambaya kadar, geceleri oluşan ayaz, gündüzleri görülen güneş ve 20 dereceyi aşan sıcaklıkla pastırma yazı yaşanacak. Bugün, Marmara'da haftanın en güneşli ve ılık günü, ardından yağmur geliyor.

Trakya, Çanakkale, İstanbul ve İzmir arasında yağmur bu gece ve yarın yer yer görülmeye başlayacak, sıcaklık ise Türkiye genelinde 20 derece ve üzerinde.

Çarşamba günü yağmur Marmara ve Ege'nin tamamını kaplıyor, İstanbul'dan Bodrum'a, Muğla ve Batı Karadeniz'e kadar ulaşacak.

Çarşamba gecesi ve perşembe gününe dikkat! Şiddetli yağmur, fırtına ve soğuk hava geliyor. Çarşama gecesi yağmur en şiddetli Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Ayvalık ve İzmir arasında yağacak. Metrekareye 100 kg yakın yağmur düşebilir, su baskını tehlikesi var.

Perşembe günü İstanbul, Muğla, Bodrum, Batı Karadeniz ve Antalya'da da yağmur kuvvetli yağacak. İstanbul, Trakya, Çanakkale ve Bozcaada arasında poyraz fırtınasının hızı 80 kilometreye kadar çıkacak, feribot seferleri yapılamayabilir. Sağanak yağmur İç Anadolu'da Ankara ve Eskişehir'e kadar ulaşacak. Perşembe günü sıcaklık Marmara bölgesinde hızla düşecek, ortalama 10 derece hissedilecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanacağı cuma günü Türkiye genelinde yağmur var, Batı ve iç kesimlerde hava soğuk. Trakya güneşli 15, İstanbul hafif yağmurlu ve rüzgarlı 15, Ankara ve Bursa hafif yağmurlu 14, İzmir açık ve rüzgarlı 19, Antalya hafif yağmurlu  22 derece. Sivas, Kayseri, Çankırı, Adana, Kahramanmaraş ve Karadeniz geneli daha kuvvetli yağmur alıyor.

Cuma günü Gazinatep yağmurlu 25 derece, Erzurum ve Doğu Anadolu bulutlanacak ancak hava ılık. Trabzon hafif yağmurlu, Batı karadeniz'de ise sağanak yağmur var ve çok serin.

Hafta sonu ise yağmurlar hafifliyor. Pazar günü Türkiye genelinde yağmur beklenmiyor, sıcaklık biraz artarak ortalamalarda seyredecek.