BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  GÜNCEL

Bayramda hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayramda havaların nasıl olacağına ilişkin haritalı verilerini yayınladı.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatili süresince yurdun büyük bölümünde hava durumunun nasıl olacağına ilişkin tahminlerini açıkladı. Meteoroloji'nin internet sitesinden yapılan derlemelere göre Kurban Bayramı'nda hava durumu tahminleri şu şekilde;

BAYRAMIN İLK GÜNÜ

4 Ekim Cumartesi Kurban Bayramı'nın ilk günüyurdun büyük bölümü parçalı bulutlu olacak. Marmara Bölgesi çok bulutlu, Doğu Karadeniz'de ise sağanak yağış bekleniyor.Üçüncü gününden itibaren ise yağışlar artacak.

İSTANBUL'DA 5 DERECELİK DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR 

Buna göre Marmara Bölgesi geneli itibariyle çok bulutlu, İstanbul'da sıcaklık değerlerinin 20 ile 15 derece arasında değişmesi bekleniyor. Bölgede beklenen gündüz en yüksek hava sıcaklığı 22, en düşük hava sıcaklığının ise 18 derece olması bekleniyor.

EGE'DE EN YÜKSEK 30

Ege Bölgesi'nde ise bazı yerler az bulutlu bazı yerler ise parçalı bulutlu. Bölgede beklenen en yüksek gündüz sıcaklığı 30, en düşük 19 derece.

AKDENİZ'DE EN DÜŞÜK SICAKLIK 21 

Akdeniz Bölgesi, yer yer az bulutlu bazı bölgeler parçalı bulutlu olacak, Bölgede beklenen gündüz en yüksek hava sıcaklığı 29 le 21 derece arasında değişmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU DEĞİŞKEN 

İç Anadolu Bölgesi parçalı bulutlu gündüz sıcaklık değerlerinin 22 ile 26 derece arasında değişecek.

KARADENİZ YAĞIŞLI 

Karadeniz Bölgesi'nin büyük bölümü çok bulutlu, Doğu Karedeniz bölümü ise sağanak yağışlı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin az bulutlu olması bekleniyor. Bölgede beklenen gündüz en yüksek sıcaklık değerleri 29 en düşük 22 derece arasında değişmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU PARÇALI BULUTLU 

Doğu Anadolu Bölgesi parçalı bulutlu olması bekleniyor. Bölgede beklenen gündüz sıcaklık değerlerinin 15 ile 22 derece arasında olacak.

BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ 

Bayramın 2. günü Bayramın ikinci gününde sıcaklık değerlerinde değişiklik beklenmezken, Doğu Karadeniz ve Ankara, Eskişehir, Bilecik'te yağış bekleniyor.

3'ÜNCÜ GÜNDEN İTİBAREN YAĞIŞLAR BAŞLIYOR

Bayramın ikinci gününde sıcaklık değerlerinde değişiklik beklenmezken, Doğu Karadeniz ve Ankara, Eskişehir, Bilecik'te yağış bekleniyor. Yağışlı havanın bayramın üçüncü ve dördüncü gününde tüm Kuzey Anadolu'da etkili olacağı, hava sıcaklığının ise yurdun iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmini yapılıyor.