BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.482,25
HABER /  EKONOMİ

Bayramda 1.4 milyar sms attık

Arefe günü ve Ramazan Bayram’ında telefon elimizden düşmedi. 4 günlük bayram tatili boyunca toplam 2 milyar 123 dakika konuşma yapılırken, 1 milyar 408 milyon adet de SMS atıldı.

Abone ol

Ayrıca toplam internet kullanımı da 10.9 milyon GB’yi buldu. Turkcell aboneleri arife ve bayram günleri de dahil olmak üzere 4 gün boyunca toplamda 7 milyon GB data kullandı. Aboneler, bayram süresince 1.3 milyar dakika konuşurken, 769 milyon SMS gönderdi. Turkcell’den yapılan açıklamada ses, SMS ve data kullanımının en fazla olduğu ve iletişimin en fazla yaşandığı il yine İstanbul oldu. Bayramda en çok konuşan 10 il ise sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Mersin, Diyarbakır, Kocaeli, Adana, Balıkesir olarak kaydedildi. Turkcell’de Bayram tatili boyunca yurtdışı aramaları da 5 milyon dakikayı buldu. En çok aranan ülke bu sene de gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı Almanya oldu. Bayram tatilini yurt dışında geçiren Turkcell’liler Türkiye’deki sevdiklerini de en çok Yunanistan’dan aradı.

EN ÇOK SMS İNGİLTERE’YE

Vodafone kullanıcıları ise arife günü ve Ramazan Bayramı’nda yaklaşık 823 milyon dakika ses, 639 milyon SMS ve 3.9 milyon GB mobil internet kullandı. Vodafone abonelerinin ise en çok aradığı ülkeler sırasıyla Almanya, Fransa, Hollanda, KKTC, İngiltere, Suudi Arabistan, Mısır, Afganistan, Azerbaycan ve Bulgaristan olurken, en çok SMS de İngiltere, Almanya, KKTC, Fransa, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Rusya Federasyonu ve ABD’ye gönderildi. Vodafone’de en çok mobil internet kullanan il ise İstanbul oldu.