BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.324,78
HABER /  GÜNCEL

Bayram turisti İzmir’e can verdi

Ramazan Bayramı ve yaz ayları nedeniyle boşalan İzmir, iki kurvaziyer gemi ile şehre gelen 5 bin 655 yabancı turist ile canlandı. Katakolon ...

Abone ol

Ramazan Bayramı ve yaz ayları nedeniyle boşalan İzmir, iki kurvaziyer gemi ile şehre gelen 5 bin 655 yabancı turist ile canlandı. Katakolon ve Antalya’dan gelen kurvaziyer gemilerinden inen yabancı turistler şehre canlılık katarken, İzmir esnafı ise turistlerin alışveriş yapmamasından şikayet etti.
Katakolon ve Antalya’dan gelen iki kurvaziyer gemi, Ramazan Bayramı ve yaz ayları nedeniyle boşalan İzmir sokaklarını bir nebze de olsun canlandırdı. İki gemiden inen toplam 5 bin 655 yabancı turist, şehrin işlek noktalarına dağılarak, şehri gezdi. Turistlerin gelmesiyle bayram sevinci artan taksiciler, limanda uzun kuyruklar oluşturarak müşteri kapmaya çalıştı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda çalışan esnaflar ise turistlerin alışveriş yapmamasından şikayet etti.
Kurvaziyer gemiler geldiği zaman İzmirli taksicilerin ekmek yediğini söyleyen taksici Yılmaz Aslan, gemilerin artık direkt Kuşadası’na gitmesi dolayısıyla şehre gelen gemi sayısında yüzde 50 azalma olduğunu belirtti. Bayramın 1. gününde de turist taşıyan kurvaziyer gemilerinin geldiğini hatırlatan Aslan, “Dün de iyi çalıştık ama dışarıda kimse yok. Taksici esnafı olarak dışarıda kimseyi göremiyoruz. Hepsi Çeşme’de, Kuşadası’nda. İzmir bomboş şuanda. Bütün gün yatıyoruz. Gemiler bayramda yüzümüzü güldürdü. Şunda her bir taksi, ortalama 300 euro civarında döviz girdisi sağlıyor” dedi.

“ESKİDEN 300 EURO DÜŞERDİ”
İzmir’in en işlek mekanlarından tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı ise, turistler nedeniyle sadece hareketlilik yaşandığını, bu hareketliliğin esnafa faydası olmadığını ifade etti. Züccaciyeci Ünal Girgin, sabahtan beri 10 euro kazandığını belirterek, “Hiçbir hareket yok. Oturuyoruz. Turistler geliyor geçiyor. Hep söylüyorlar, ‘Gemiler geliyor şu kadar para bırakılıyor’ diye ama o paradan biz nasibimizi almıyoruz. Bugün sabahtan beri turistlerden aldığım para 10 euro. Daha önce 100-300 euro düşerdi, şimdi düşmüyor bilmiyorum neden olduğunu. Sadece kalabalık var, başka da bir şey yok. Yaz ve bayram dolayısıyla işler zaten düşük. Onların gelmesi hareketlilik var gibi gösteriyor ama aslında hiçbir şey yok” diye konuştu.
(İHA)