BIST 9.447
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.497,92

Bayram Tatilinde Turlar

Bayramda Türkiye’nin farklı bölgelerini kültür turlarıyla keşfetmeye devam ediyoruz

Merhabalar

Bayramda Türkiye’nin farklı bölgelerini kültür turlarıyla keşfetmeye devam ediyoruz. Bakalım hangi bölgelerde nasıl turlar tatilciyle buluşuyor.

İşte o turlar;

 

  

Galatya (Amasya-Çorum-Tokat ) Turu

Gece başlayan yolculuğunuza İzmit-Adapazarı yönünden devam ediyorsunuz. Sabah saatlerinde Osmancık’ta serbest bir kahvaltının ardından yol üzerinde bulunan Çeltik fabrikalarıyla ünlü Osmancık gezisi ile tur programı başlıyor. Kızılırmak’ın kolu olan Gökırmak üzerinde bulunan Koyun Baba Kemerli Köprüsü’nü ve Koyun Baba Türbesi’ni gördükten sonra Amasya’ya hareket edip geziye Hazeranlar Konağı ile başlıyorsunuz. Sivil mimari örneklerini ve Amasya Müzesi’ni ziyaret ettikten sonra Ferhat ile Şirin Su Kanalları’nı ziyaret edip son olarak da Amasya’nın tepeden görüntüsü alabileceğiniz ve fotoğraflarını çekebileceğiniz Amasya Kalesi ve Kaya Mezarları’nı panoramik olarak da görebileceğiniz Çakallar Tepesi’ni ziyaret edip akşam yemeği ve konaklama için otelinize gidiyorsunuz. Ertesi gün sabah kahvaltısının ardından yolculuk bu sefer Çorum’a…

  

İlk olarak Hitit eserlerinden oluşan Çorum Müzesi’ni gezip ardından eski Çorum Evleri’nin bulunduğu Kale Mahallesi’ni ve şehir kalesini gördükten sonra yemek molası verip sonrasında Hattuşaş Antik Kenti’ne doğru yola çıkıyorsunuz. Büyük Tapınak, Büyük Kale, Nişantaşı, Hiyeroglifli Oda, Güney Kale, Kral Kapısı, Yer Kapı, Sfenksli Kapı, Aslanlı Kapı’yı gezdikten sonra Tanrı Tutalya ve diğer tanrılara inançlarını yerlerine getirmek için ve her tanrının simgesinin bulunduğu Yazılı Kaya’ ya gidiyorsunuz. Tur sonrasında Boğazkale’ye geri dönüp tarihi eser ve kalıntıları incelemek amacıyla Boğazköy Müzesi’ne uğruyorsunuz. Hattuşaş’ın uzantısı olan Alacahöyük’de kent kalıntıları ve müzesi gezileri sonrası akşam yemeği ve konaklama için otelinize dönüyorsunuz. Turun dördüncü ve son gününde ise Tokat, Gök Medrese, Tokat Kalesi, Zile, Anzilia Höyüğü, Zile kalesi, Amfi Tiyatro, Amasya Caddesi, Nasuh Paşa Camii, Ballıca Mağarası görebileceğiniz yerler arasında. Son günün programı tamamlandıktan sonra İstanbul’a olan yolculuğunuz başlıyor.

Galatya (Amasya-Çorum-Tokat ) Turu 17 Ağustos Cuma Akşamı Gidiş-21 Ağustos Salı Akşamı Dönüş 4 Gece 5 Gün 404,79 TL

Galatya (Amasya-Çorum-Tokat) Turu 17, 18 Ağustos Akşamları Gidiş-20, 21 Ağustos Akşamları Dönüş 3 Gece 4 Gün 321,99 TL

    

 Eskişehir-Odunpazarı-Kütahya Turu

Gündüz yolculuğunun ardından,  Eskişehir’e varıyorsunuz. İlk olarak bölgenin yerel lezzetlerinden,  balaban kebabı ve çiğ börek olarak öğle yemeğinizi yiyorsunuz.  Gezinize ilk olarak 19. yüzyıl mimarisinin en güzel örneklerinin sergilendiği Odunpazarı ile başlıyor olacaksınız. Her biri birer tarih olan ve o eski yaşantıyı gözlerinizin önünde canlandıran tarihi konaklar arasında dolaşırken kendinizi Osmanlı döneminin içersinde hissedeceksiniz. Türkiye’de bilinen ilk Modern Cam Müzesi’ni birbirinden güzel cam eserleri görüp, fotoğrafladıktan sonra Atlı Han (Geleneksel El Sanatları Çarşısı) da Lüle taşı yapım ve satım atölyelerini görüyor ve burada serbest zamanınızı değerlendiriyor olacaksınız. Ardından gelişimi ve bir üniversite şehri olması vesilesiyle adından sıkça bahsettiren Eskişehir’i tanımaya devam ediyorsunuz.

Dünya’da tek olan Lüle Taşı Müzesini ve Kurşunlu Külliyesi’ni ( Camii, Medrese, Kervansaray, Sıbyan Mektebi, Şadırvan ), 150 yıllık bir tarihe sahip, Eskişehir Mevlevi Hanesini ziyaret ediyor olacaksınız. Genellikle ney dinletisine şahit olacağınız, Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkına doğru yol alıyor olacaksınız. Burada sizlere serbest zaman veriliyor olacak, bu serbest zamanda dileyen misafirler Masal Şatosunu, Korsan Gemisini, Nuhun Gemisini, Gölet ve Hacivat karagöz heykelleri arasında gezi yapabilirler. Sonrasında Eski Hal Binası ( Gençlik Merkezi ) geziyor olacaksınız. Ardından Porsuk Çayı kıyısında serbest zaman fırsatı ile bol bol fotoğraf çekilebileceğiniz zamanınız olacaktır. Ertesi gün, otelde alınan açık büfe sabah kahvaltınızın ardından, Şelale Parkına doğru yola çıkıyor olacaksınız. Essiz güzelliği ile gelenlerin ilgisini çeken park gerçekten görülmeye değerdir. Burada vereceğimiz serbest çay molanızın ardından, Türkiye Lokomotif fabrikası Tülomşaş’da bulunan zamanın en sansasyon olayına sebebiyet veren Devrim Arabasını görüyor olacaksınız.  Ardından Porsuk çayında dileyenler tekne turuna çıkabilir. Hemen sonrasında içersinde Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün eşyalarının ve Yavuz Kruvazörü, Muavenet-i Milliye, Nusret Mayın Gemisi, Alemdar Kurtarma Gemisi, Sütlüce Bandırma Vapuru ve Savarona gemilerinin maketlerin de bulunduğu Cumhuriyet Eserleri Müzesini gezip görüyor olacaksınız. İçersinde farklı geçmişlerden ve günümüzden eserlerin sergilendiği Karikatür Müzesini gezdikten sonra, öğle yemeğiniz için serbest zaman veriliyor olacaktır. Öğlen yemeği sonrasında Mihalıçık ilçesine hareket edilerek, düşünceleri ve işlediği konular ile Anadolu da gelişen Türk edebiyatının en önemli şahsiyetlerinden olan Yunus Emre Türbesi ve Dergâhına doğru yol alınıyor.

  

Sonrasında Porsuk Çayında kısa bir tekne turu yapıyorsunuz yapılan tekne turu sonrasında, otelinize geri dönüş sağlanıyor olacaktır. Bir sonraki gün, otelinizde alınan açık büfe kahvaltı sonrası hareketle, Eskişehir’den ayrılarak, Kütahya’ya doğru yola çıkıyor olacaksınız. Tüm Anadolu Şehirleri gibi şaşırtıcı birçok özelliği ve güzellikleri bulunan bu eski Osmanlı şehrini tanımaya ünlü Germian Sokağı’nı gezerek başlıyorsunuz. Daha sonra Hıdırlık Tepesi (panoramik) , Kütahya Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Kossuth (Macar) Evi, Ulu Camii, Döner Kule, Dönenler Camii, Kütahya Çini Müzesi’ni göreceksiniz. Alacağınız öğle yemeği sonrasında Çavdarhisar ve Aizonai Antik Kenti yeni gezi noktalarınız olacaktır. Ana tanrıça Kybele’ye adanmış bir tapınağın üzerine kurulan günümüze kadar en iyi korunmuş olan Zeus Tapınağı ve Tarihin ilk Borsa Binası’nın, Tiyatro Binası hemen bitişiğindeki stadyumun, Antik sütunlu caddenin ve hamamını görüyor olacaksınız.  Ardından hala günümüzde kullanılan tarihi Roma Köprüleri ile gezileriniz sonrasında dönüş yolunda kısa bir mola verilecektir.  Arzu edenler cini alışverişlerini buradan yapabilirler.  İstanbul’a dönüş için,  Bozüyük-Adapazarı üzerinden akşam saatlerinde yola çıkıyor olup, bir Eskişehir Turu’nun daha sonuna gelmiş bulunuyor olacaksınız.

 

Eskişehir-Odunpazarı-Kütahya Turu 18 Ağustos Cumartesi Sabahı Gidiş-21 Ağustos Salı Akşamı Dönüş 3 Gece 4 Gün 358,79 TL

Eskişehir-Odunpazarı-Kütahya Turu 18, 19 Ağustos Sabahları Gidiş-20, 21 Ağustos Akşamları Dönüş 2 Gece 3 Gün 275,99 TL

 

Tatil tadında kalın