BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL

Bayram tatili uzadı mı kaç gün resmi tatil oldu?

2017 Kurban Bayramı tatili kac gun oldu, bayram tatili uzadi mi sorusunun yanıtı Bakanlar Kurulu'nun saat 14.50'de başlayan toplantısında masaya yatırıldı. Bayram tatilinin 6 güne ya da 10 güne uzatılma ihtimali vardı. Peki karar ne oldu? Bayram tatili resmi olarak kaç gün oldu?

Abone ol

Kurban Bayramı tatili ne kadar olacak sorusunun yanıtı için gözler öğleden sonra Beştepe'de toplanan bakanlar kuruluna döndü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği bakanlar kurulunda tatilin 10 güne çıkarılması talepleri değerlendiriliyordu. Çalışanların gözünün çevrildiği bakanlar kurulu toplantısı saat 14.50'de başlamıştı. Resmi tatil kararı Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından kamuoyuna açıklandı. 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hemen ardından başlayan Kurban Bayramı'nın 10 gün olmasını bekleyenlere bugün sevindirici haber geldi. Bakanlar Kurulu'nun ardından yapılan açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta olumlu sinyali vermiş ve "Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum" demişti.

HANGİ TARİHLER TATİL OLACAK

Kurban Bayramı bu sene 1-4 Eylül tarihlerine denk geliyor. 31 Ağustos ise arife günü. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da resmi tatil olması sebebi ile Kurban Bayramı normalde 6 güne çıkıyordu.

28 - 29 Ağustos'u da Kurban Bayramı tatiline dahil eden hükümet böylece 26-27 Ağustos hafta sonu da dahil olmak üzere toplam 10 günlük Kurban Bayramı tatiline izin vermiş oldu.

İşte Kurban bayramı ve 30 Ağustos Zafer bayramı tatil günleri;

30 Ağustos 2017 Çarşamba- Zafer Bayramı (resmi tatil)
31 Ağustos 2017 Perşembe - Kurban Bayramı arefesi (yarım gün tatil)
1 Eylül 2017 Cuma - Kurban Bayramı 1. gün (resmi tatil)
2 Eylül 2017 Cumartesi - Kurban Bayramı 2. gün (resmi tatil)
3 Eylül 2017 Pazar - Kurban Bayramı 3. gün (resmi tatil)
4 Eylül 2017 Pazartesi - Kurban Bayramı 4. gün (resmi tatil)