BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  GÜNCEL

Bayram tatili kaç gün 2018 hangi gün başlıyor?

Bayram tatili ne zaman başlıyor, Ramazan bayramı kaç gün oldu soruları artık daha sık merak edilmeye başladı. Tatil planlarına son şeklini vermek isteyen vatandaşlar bayram ne zaman başlıyor sorusunun yanıtını arıyor. Diyanet takvimine göre bu sene Ramazan bayramı 15 haziran cuma başlıyor, 17 haziran pazar sona eriyor.

Abone ol

Bayram ne zaman 2018 Bayrama kaç gün kaldı ve Ramazan Bayramı kaç gün tatil oldu soruları son günlerde binlerce kişi tarafından merak edildi. Müslümanlar tarafından manevi yönü büyük olan, bütün ailenin bir araya geldiği, dargınların barıştığı, küslerin kucaklaştığı Ramazan Bayramı bu sene 15 Haziran cuma günü başlayacak. 3 gün süren Ramazan Bayramı 17 Haziran pazar günü sona erecek. Ramazan bayramı arefesi ise 14 Haziran perşembe günü olacak. 

İDARİ TATİL SÖZ KONUSU DEĞİL: Ramazan Bayramı'na çok az bir zaman kaldığına işaret eden Bozdağ, "Ramazan Bayramı nedeniyle idari tatil verme durumu söz konusu değil. Çünkü Ramazan Bayramı cuma gününe, hafta sonuna denk geliyor. Bu nedenle Bakanlar Kurulu idari bir tatil kararı alma gereği duymamıştır." dedi.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN VE KAÇ GÜN: Her yıl tarih bazında biraz daha geriye gelen Ramazan Bayramı, bu yıl haziran ayında kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı tarih bilgilerine göre Ramazan Bayramı, bu yıl mübarek ayın son orucunun 14 Haziran Perşembe günü tutulmasıyla birlikte aynı gün arefe günüyle başlayacak.

Ramazan Bayramı'nın ilk günü ise 15 Haziran Cuma günü olacak. Arefe günüyle birlikte toplam üç buçuk gün sürecek olan Ramazan Bayramı, 17 Haziran Pazar günü sona erecek.

İşte, bayramın takvim bilgileri;
- 14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe günü) resmi tatil

- 15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma günü) resmi tatil

- 16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi günü)

- 17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar günü)

BAYRAM NAMAZI KILMAK FARZ MIDIR: Şevval ayının ilk günü Ramazan bayramı olarak anılmaktadır. Ramazan bayramında ilk günde 2 rekat bayram namazı kılınmaktadır. Peki Ramazan Bayramı namazının hükmü nedir?

Hanefi mezhebine göre Ramazan Bayramında Bayram namazı kılmanın hükmü vaciptir. Vacip farz kadar kesin olmasa da yapılması emredilen şeylere verilen isimdir.

Mükellef olan her Müslüman Hanefi mezhebine göre bayram namazını kılmalıdır. Bayram namazı 2 rekat olarak eda edilmektedir. Ayrıca bayram namazının hutbesi de bulunmaktadır.

Bayram namazı Şafii mezhebine göre sünnet-i müekkededir.

Bayram namazları cemaat ile camilerde kılınmaktadır. Bayram namazının kılınacağı alanda Müslümanlar birlikte hareket ederler ve bayramlarını kutlarlar. Dargın olanlar barışır kardeşlik ve dostluk duyguları pekişir.

Cuma namazı farz olan herkes bayram namazlarını eda etmesi vaciptir. Cemaat ile kılınan bu namazda ezan ve kamet yoktur. Bayram hutbesi farz değildir fakat sünnettir. Hutbe namazdan önce değil sonra okunur. Hükmü Cuma hutbesi ile aynı değildir.

 Bayram namazında diğer namazlardan farklı olarak birinci rekatında 3 ez ikinci rekatında 3 kez olmak üzere toplamda 6 kez normalden farklı tekbir alınır. Bu tekbirlere Zevaid tekbirleri denilmektedir.

Ramazan Bayramı için bayram namazı kılınışı her camide imam yada müezzin tarafından anlatılmakta ve hatırlatılmaktadır.

EN GÜZEL RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

- Mübarek Ramazan Bayramını sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dileriz. Bayram tüm insanlığa hayırlı olsun!

- Ramazan Bayramı’nın milletimizin diriliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını dileriz.

- Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun! Ramazan Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun

- Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dileriz. Buhayırlı günde dualarınız kabul olsun. Dualarınızı eksik etmeyin…- Küskünlerin barıştığı, sevenlerin biraraya geldiği, rahmetle ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

- Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum… İyi bayramlar!

- Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara…

- Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun…

- Tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gercek olsun,acılar unutulsun,dualarınız kabul ve bayramınız mübarek olsun.

- Ramazan Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun...

- Bin damla serilsin yüreğine, bin mutluluk dolsun gönlüne, bütün hayallerin gerçek olsun, duaların kabul olsun bu bayramda… Ramazan Bayramın mübarek olsun!

- Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tadlandıran, mutlu, umutlu, bereketli bir bayram dileriz.

- Benim ömrümde ırmaklar vardır sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm. Bayramınız mübarek olsun!

- İslamın nurlu güneşi kalbine dolsun, makamın cennet hz. Muhammed komşun olsun, günlerin mutluluk, gönlün saadetle dolsun bayramın mubarek olsun.

- Benim ömrümde ırmaklar vardır sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm.Bayramın mübarek olsun.

- Zamana ve mekana sığmayan bir bereketle bereketlenmek ve bağışlanmis olmanın o şerefli makamına erişmiş olmak temennisiyle Bayramınız mübarek olsun.

- Gülerek geldi Mübarek Ramazan Bayramı, Şimdi Ellerim Havada Dua Ediyorum Yaradanıma Bu Mübarek Ramazan Bayramında herkes Mutlu Olur inşallah Dualarım ALLAH ıma..

- En güzel Anıları birlikte paylaşmak dileği ile en güzel hatıraları bu bayramda tazelemek dileği ile mübarek Ramazan bayramınızı kutlarız.

- Ramazan Bayramınızın da böyle bir neşeyle gelmesi ve tüm ailenizi sevince boğup evinize bereket getirmesi dileğimizle. İyi bayramlar!

- Son zamanlarda Birlikte Aynı Sofrada yer Almasak da Bayramda yanınızda Olacağız Mutlaka.. Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun.

- Evinize Gül Kokusu Essin Kalplerinize ALLAH iyilik versin Bu bayramdada Elerimiz herzamanki gibi Mutlulukla Birleşsin. Ramazan bayramınızı Kutlarım