BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14

Bayram psikologlara yaradı

yukardaki saydıklarıma halk çok şükür duyarsızlaşmış durumda ancak öyle bir yanlışın içindeyiz ki bu durumun hiçbir anlamda izahı yok bence

Hayırlısıyla bir bayramı da birlik beraberlik içinde eda etmenin huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşadık.

Kazasız belasız hastane kapılarında elini kolunu kucaklayıp telaş için de acil servisleri dolduran olmadı.

Sevdiklerini ziyarete gidenler, kısa tatilde şehirden uzak biraz nefes alayım diyenler sağ salim döndüler gittikleri yerlerden.

Kurbanlar kesildi tekbirlerle, kimse benim kurban kaç kilo et verecek diye merak etmedi, ihtiyacı olan insanlara dağıtıldı,

Kesim haneler belediyeler çok organizeydi, temiz hijyen ortamlarda herkes zamanında kurbanını kesti, hatta kurban kesim sırasında sıra kapmak için rüşvette verilmedi, Mahalle aralarında sokaklarda kesim asla yapılmadı.

Hani haksızlık yapmak istemem ancak dini bayramlarımızı neden dinimize yakışır sıklıkta eda etmeyiz, bu gidişat bizim ne kadar medenileştiğimizin de işareti sayılmaz mı?

yukardaki saydıklarıma halk çok şükür duyarsızlaşmış durumda ancak öyle bir yanlışın içindeyiz ki bu durumun hiçbir anlamda izahı yok bence.

Herkesin kurbanını Allah kabul etsin, ancak biraz duyarlı olmak lazım, hadi denizleri kan gölüne çeviriyoruz da çocuklardan ne isteniyor, küçücük bedenleri çocukların ruhsal dünyasında nasıl hasarlar veriyoruz düşündünüz mü? Kurban kesim esnasında kurbanın gözleri bağlanır nedenini hiç düşündünüz mü?

 Kurban kesilirken çocukların yüzlerindeki ifadeyi göreniniz oldu mu bence olmadı olsaydı aynı hatalar yıllarca sürdürülür müydü?  Büyüklerde o anda anlamsız şekilde kesime odaklanmış durumda kısmi şoktalar ve etraflarındaki çocuklarına nasıl bir kötülük yaptıklarının farkında bile değiller.

 Hassas bir konu ancak çocuklarında bıraktıkları hasarın farkında olmalılar çok uzatmayacağım ancak gece kâbusları, uyku sorunları, hatta yemek alışkanlıklarındaki değişim hatta hırçın ve saldırgan davranışlarının başlaması  anlatmak istediğim tehlikenin sonucudur.

Herkesin geçmiş kurban bayramını kutlarım.