BIST 9.557
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.486,82
HABER /  GÜNCEL

Bayram öncesi korkunç olay!

Kastamonu'da çıkan yangında bir ev kül olurken, yaklaşık 250 kurbanlık hayvan telef oldu.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, Araç ilçesine bağlı Tatlıca köyünde Hasan Demir iddialara göre ahırda kurbanlık hayvanlara yem verdiği esnada elektrik kontağından yangın çıktı.

Ahırdaki otların da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, Hasan Demir'e ait evlere ve samanlığa da sıçradı. Yangına ilk müdahaleyi köylüler yaptı.

Daha sonra olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler sevk edildi. İtfaiye araçlarının ve arazözlerin müdahale ettiği yangın, uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alındı. Yangın esnasında köylüler ahırda kalan hayvanları kurtarmaya çalıştı. Yangında Hasan Demir'e ait iki ev, iki ahır ve bir samanlık tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, ahırda bulunan 250'den fazla kurbanlık hayvan da telef oldu. Kurban Bayramı'nda dini vecibelerini yerine getirmek için kurbanlık satan alan çok sayıda kişinin de çıkan yangında kurbanlıkları telef oldu. Yangın esnasında bayramda evsiz kalan aile ise sinir krizleri geçirdi. Emniyet ekipleri yangın mahallinde geniş güvenlik önlemleri aldı.