BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Bayram ikramiyesi hangi emeklilere 750 lira yatırılıyor?

1000 liralık bayram ikramiyesi ödemeleri başladı, milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri hükümetin vaadlerinden olan 1000 liralık bayram ikramiyesi almaya başladı. Peki bazı emeklilerin hesabına 1000 liralık bayram ikramiyesi neden eksik yattı, kimlere bayram ikramiyesi 750 lira olarak ödendi?

Abone ol

1000 liralık bayram ikramiyesi kimlere eksik yattı, hangi emeklilere 750 lira bayram ikramiyesi ödendi? Milyonlarca emekliyi mutlu edecek haberi geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım vermiş ve tüm emeklilere yılda 2 kez bayramlarda olmak üzere toplam 1000 lira bayram ikramiyesi verileceğini müjdelemişti. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerine ödenmeye başlayan 1000 liralık bayram ikramiyeleri bazı vatandaşların hesabına eksik yatınca kafalar karıştı.

Peki kimlerin hesabına 1000 liralık bayram ikramiyesi 750 lira ya da 500 lira yattı? Hayatını kaybeden emeklinin eşine kaç para bayram ikramiyesi ödendi, hayatını kaybetmiş kişinin kızına ne kadar bayram ikramiyesi ödendi? 

BAYRAM İKRAMİYELERİ EKSİK YATIYOR İDDİALARI DOĞRU MU: İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, sosyal medya hesabından açıklama yaparak her emekliye bin TL verilmeyeceğini, kimilerine 300 TL, kimilerine ise 500 TL verileceğini, bunun da nedeninin maaş farkı olduğunu yazmıştı. 

BAŞBAKANDAN İDDİALARA NET YANIT: Muhalefetteki bu iddialar üzerine Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında bu konuya ilişkin açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, 15 Mayıs 2018 tarihli grup toplantısında Aytun Çıray’ın her emekliye 1000 TL bayram ikramiyesi verilmeyeceğine dair iddiasının doğru olmadığı belirtti. Emekliye verilecek bayram ikramiyesi hakkında ortaya atılan iddiaları net bir dille yalanlayan Binali Yıldırım "Bunun kararı alınmıştır ve yılda 2 sefer emekli maaşı kaç para olursa olsun bakılmadan her bir emeklimize bin lira bayram ikramiyesi verilecektir, nokta. Net eline geçen para, brüt değil" ifadelerini kullanmıştı.

Peki neden bazı emeklilere bin TL, bazılarına 750 TL, bazılarına ise 500 TL bayram ikramiye ödemesi yapılıyor.

Eğer emekli olan kişi hayatını kaybetmişse, o emeklinin eşine 750 TL ikramiye veriliyor. Yine hayatını kaybetmiş emekli kişinin kızına ise bayram ikramiyesi 500 TL olarak ödeniyor.