EKONOMİ
03 Eylül 2010 Cuma 06:100 Yorum2265 okunmaBayram dönüşü için biletler tükendi
- Haber
Referandumda oy kullanmak için bayram tatilinden dönmeye hazırlanan 1,5 milyona yakın yolcu, otobüs firmalarına akın etti. Dün itibarıyla şehirler arası çalışan mevcut 9 bin otobüsün biletlerinin tükendiği bilgisi geldi. Bunun üzerine Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), durumu Ulaştırma Bakanlığı'na bildirdi.
Federasyon, şehirlerarası taşıma yetkisi bulunmayan (B2 yetki belgesi olmayan) 5 bine yakın otobüse 1 haftalığına izin çıkarılmasını istedi. Zaman'a açıklama yapan Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü yetkilileri, aynı dönemde 200 bine yakın memur tayininin de gerçekleşecek olmasını dikkate alarak, önümüzdeki hafta federasyonun başvurusuna olumlu cevap vereceklerini açıkladı. Ek sefer imkanıyla birlikte, bir haftalık süre içinde otobüslerle taşınması planlanan yolcu sayısı 1 milyon 800 binden 3 milyona çıkarılacak.
TOFED Başkanı Rüştü Terzi, bugüne kadarki en yüksek yolcu talebi ile karşılaşmalarında bayramı tatil yaparak geçirecek olan vatandaşların büyük etkisi bulunduğunu hatırlatıyor. Tatil planı yapan birçok vatandaşın biletini önceden aldığını, yurtdışından oy kullanmak için gelecek olan birçok vatandaşın da bilet ayarlamasını yaptığını aktaran Terzi, "Referandumun bayram ertesine denk gelmesi yoğunluğu bir kat daha artırdı. Şu an şehirler arası yollara giden otobüslerde biletler tükenmiş durumda. Özellikle 11 Eylül'de yer bulmak imkansız. Birçok telefon alıyoruz. Bu sebeple birçok büyük firmanın müşterilerinin taleplerine yetişemediğini görüyoruz. Onlar da arayış içerisinde. Bu sebeple Ulaştırma Bakanlığı'na başvurumuzu yaptık. Olumsuz cevap vereceklerini düşünmüyoruz." dedi.
Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü yetkilileri bayram ve referandumun yanında memur tayinlerinin de eylülün ikinci haftasına denk gelmesi sebebiyle tarifeli otobüslerin yolcu taşımada yetersiz kalabileceğini aktardı ve kendilerine yapılan başvuru ile ilgili görüşlerinin 'olumlu yönde olduğunu', talebe 'olur' vereceklerini bildirdi.
Referandum ve bayram trafiği sebebiyle yaşanan yoğunluğa iki ay öncesinden tedbir alan firmalar da bulunuyor.
Pamukkale Turizm bunlardan birisi. Şirketin Genel Müdürü Mehmet Ali Akçın, şu an 40 otobüs kiraladıklarını, aldıkları tedbir sayesinde bayram ve referandum trafiğine hazırlıklı olduklarını söyledi. İyi marka olduğunu iddia eden her otobüs firmasının bu şekilde hareket etmesi gerektiğini dile getiren Mehmet Ali Akçın, "Şu an seferlerimize 100 sefer daha eklemiş olduk. Kiraladığımız otobüs sayısı talebe göre artış gösterecektir. Yolcuya zor gün dostu olmak için çabalıyoruz. Zaten belli bir marka olmuş iseniz bu davranış biçimi göreviniz, ödeviniz oluyor." dedi.








Erdinç YAPAN-Hürriyet



DÜNYA50 evli erkekle birlikte olduBugüne kadar 50 evli erkekle beraber olan kadın, yüzüklerin kendisine afrodizyak etkisi yaptığını söyledi...
DÜNYASuriye'de bugün 31 kişi öldüSuriye ordusunun muhaliflere karşı yürüttüğü operasyonlarda 31 kişi öldürüldü...
GÜNDEMBirand'tan Şahin'e medya uyarısı!Bakan İdris Naim Şahin'in 'Beni yanlış tanıtıyorlar.' çıkışı üzerine Kanal D'nin Anchormani Mehmet Ali Birand'dan ilginç bir yorum geldi.
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
TSKVarto'da astsubaya sokak ortası infazVarto ilçesinde bir astsubay evinin önünde silahlı saldırı düzenlendi.
YARGIİcranın 'utanç maddeleri' değişiyor!İcrada özellikle aile fertlerinin zorunlu ihtiyaçlarını karşılayan eşyaların haczine devlet engeli geliyor!
GÜNDEMMetiner Kadri Gürsel'i çileden çıkardı!Kadri Gürsel ile AKP milletvekili Mehmet Metiner'in birbirine girdiği tartışmada Uludere ve İdris Naim Şahin kavgası çıktı...- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı.
TURİZMBurada kalmak bir araba parasıZenginin malı züğürdün çenesini yorarmış hesabı... Orta gelirlinin rüyasında bile göremeyeceği lüks ve şatafat merkezleri.
3.SAYFAÖnce penisi sonra işi gittiKarısı tarafından penisi kesilen imama bir darbe de Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geldi- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98












































