BIST 9.567
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.487,49
HABER /  GÜNCEL

Bayraktar'dan Hürriyet'in iddiasına yanıt!

Hürriyet'in Bayraktar İnşaat'ın kentsel dönüşüm kapsamında yürüttüğü ticari faaliyetlere dönük iddialara yer verilen haberine yalanlama geldi.

Abone ol

Eski Bakan Erdoğan Bayraktar Hürriyet gazetesinde yayınlanan "muhteşem dönüşüm" başlıklı haber için bir açıklama yaptı. Açıklamada, Hürriyet'in Bayraktar İnşaat'ın kentsel dönüşüm kapsamında yürüttüğü ticari faaliyetlere dönük iddiaları yalanlandı.

İşte Bayraktar'dan yapılan o açıklama:

Haberde bahsi geçen arsa 42 yıllık firma olan Bayraktar İnşaata ait olup 07.02.2014 tarihinde imzalanan sözleşme ile Ofton İnşaat Aş ye hasılat paylaşım modeli ile devredilmiştir.

Haberin içeriğinde belirtilen kentsel dönüşümle ilgili veya vergi muafiyetleri ile ilgili, ne sözleşme sırasında nede daha sonra Bayraktar inşaatın bir müracaatı yoktur. Şu andaki Kentsel Dönüşüm uygulamasının Bayraktar inşaata sağlayacağı bir muafiyet ve bir mali fayda da bulunmamaktadır.
Kaldı ki bu arsa üzerinde riskli yapı tespiti ile arazinin bütününün kentsel dönüşüme sokulması yasanın ruhuna aykırıdır ve sorumluluk sözleşmeyle arsa üzerinde uygulama haklarını devralan firmanındır.
 
Bu çerçevede haberde bahsedildiği gibi Bayraktar inşaatın bu uygulamadan kaynaklı herhangi bir ek gelir elde etmesi de mümkün değildir. Bayraktar inşaat arsa sahibi olarak bu anlaşma çerçevesinde elde edeceği toplam gelirin %18KDV’sini ve de Kurumlar vergisini ödeyecektir.

Yine haberde ima edilen Kentsel Dönüşüm alanı muafiyetinin şahsımın Bakanlık yaptığı dönemde alındığı ise tamamen yanlış ve kasıtlı bir ithamdır. 

Bu haber içeriğinin Bayraktar inşaat ve şahsım Erdoğan Bayraktar ile alakasız olmasına rağmen, fotoğraflarım ve ailemin ismi kullanılarak haber yapılması kasıtlı ve basın ilkeleriyle çatışan bir habercilik anlayışıdır.

Şahsımın ve ailemin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olan bu haberin gerçekleri yansıtmadığı kamuoyuna saygıyla duyurulur.