BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bayrak indirmede gözler o komutanda

Lice'deki olaylar sırasında Hava üssündeki bayrağın indirilmesi büyük kriz yarattı, gözler üssün komutanı Korgeneral Nejat Bilgin'e döndü.

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın, bayrak indirme olayına ilişkin olarak, “Orada görevli olan askerdi, komutandı... Bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir” sözleri üzerine gözler Korgeneral Nejat Bilgin'e döndü.

Türk bayrağının indirildiği Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’nın başında Korgeneral Bilgin bulunuyor.

Lice ilçesinde önceki gün meydana gelen izinsiz gösterilerde hayatını kaybeden Ramazan Baran'ın cenazesinin mezarlığa götürülüşü sırasında yüzü kapalı bir gösterici 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında bulunan direkteki Türk Bayrağını indirmişti.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında bulunan direkteki Türk Bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesiyle ilgili soruşturma başlattı.

Diyarbakır Lice Türk bayrağı indirildi.jpg

Soruşturma kapsamında, bayrağı indiren göstericinin kimliğinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldığı belirtildi.

İKİ GÖREVLİ UZAKLAŞTIRILDI

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesi ile ilgili olarak "Dış güvenlikle ilgili iki güvenlik görevlisi görevden uzaklaştırıldığını" açıkladı.

GÖZLER ÜSTEKİ KOMUTANA DÖNDÜ

Başbakan Erdoğan’ın, “Orada görevli olan askerdi, komutandı... Bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir” sözleriyle birlikte gözler üssün komutanı Korgeneral Nejat Bilgin'e çevrildi. (ERDOĞAN'IN BAYRAK AÇIKLAMASI TAM METİN - TIKLA)

nejat-bilgin.jpeg

Soruşturmada sorumluluğu bulunan isimler hakkında nasıl bir ceza öngörüleceği soruşturmanın seyrini de etkileyecek. Yaşananlar göz önüne alındığı bayrağın indirildiği nöbet kulübesinden sorumlu komutan ve nöbet kulübesinde görevli askeri personel hakkında disiplin amiri tarafından “emre itaatsizlik” suçlamasıyla “hizmet yerini terk etmeme” cezası verilebiliyor.

Bu durumda sorumluluğu bulunan personel, mesai saatleri bitse dahi 4 günden 10 güne kadar kuvvet komutanlığından ayrılamayacak. Ancak, soruşturma sırasında toplanacak bilgi ve belgeler, sorumluların “silahlı kuvvetlerden ayırma cezası” ile suçlanmasına olanak tanınabileceği ifade ediliyor.

TSK'DAN BAYRAK İNDİRME AÇIKLAMASI!
NİYE MÜDAHALE EDİLMEDİ?


DİYARBAKIR Lice'de çıkan olaylarda 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'nın bahçesindeki Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün gelen açıklamada önemli bir vurgu vardı.

TSK, bayrak indirmeye 'provakasyon' çıkmaması için sert bir şekilde müdahale edilmediğini söylüyordu. Açıklamada dikkat çeken cümleler şunlardı;

-''Bayrağa saldırıyı nefretle kınıyoruz. Saldırganın bulunup cezalandırılması için takipçi olacağız. Tahammül sınırlarını zorlayan bu tür eylemlere serin kanlı yaklaşılmaya çalışılmaktadır''.

TSK AÇIKLAMASININ TAM METNİ (TIKLA)