BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,66
HABER /  GÜNCEL

Bayrağı indiren iyi ki vurulmadı!..

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Diyarbakır'da indirilen bayrakla ilgili ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın o kişi indirilmediği için askerleri suçladığı Türk Bayrağı'nın indirilmesi olayında MİT'in, askerlerin tavrından memnun olduğu iddia edildi.

Yeniçağ yazarı Takan, "Sinirlerimizi ve tüm moral değerlerimizi alt üst eden ihanet ile ilgili güvenlik kaynaklarından yeni bir bilgiye ulaştım" dedi ve ekledi: "O da hain saldırıdan sonra MİT’in hazırlayıp TSK ile paylaştığı bir rapor." dedi. Takan'ın yaIsının ilgili bölümü şöyle:

BAYRAK İNDİRİLSE 7 ŞEHİRDE AYAKLANMA OLACAKTI

"Buna göre; MİT, bayrak indirme olayında bölgedeki askerin tavrını olumlu olarak değerlendiriyor. Raporda, “Bayrak indirme olayının ardından terör örgütü PKK’nın direğe tırmanın kişinin vurularak indirilmesi ile 7-8 ilde ayaklanma (serhildan) çıkaracağı, sosyal medya kullanılarak bunu diğer illerde de Gezi’ye benzer kanlı olaylarla yaygınlaştıracağı” ifadelerine yer veriliyor."

VURULMAMASINDAN MEMNUNİYET DUYDUK!

"Bayrağa çıkan şahsın vurulmamasıyla büyük bir ayaklanmanın önüne geçilmesinden duyulan memnuniyete de vurgu yapılıyor. Hükümetin ayarsız politikaları yüzünden bölgede görev yapan tüm güvenlik güçlerinin işi gerçekten çok zor. Ama anlayamadığım ve cevabını bulamadığım bir soru var;
MİT böyle bir raporu niye olaydan sonra hazırlar?.."