BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.435,78
HABER /  GÜNCEL

Bayrağı indiren çözüm sürecidir”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Lice’de PKK’lı teröristler tarafından askeri birlikten Türk bayrağının indirilmesi olayına ilişkin, "Bay...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Lice’de PKK’lı teröristler tarafından askeri birlikten Türk bayrağının indirilmesi olayına ilişkin, "Bayrağı indiren çözüm sürecidir” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Lice’de bir gösterici tarafından askeri birlikten Türk bayrağının indirilmesi olayı ile ilgili Başbakan Erdoğan ve hükümeti eleştiren Oktay Vural, “Sen o bayrağı indirenlerle yol arkadaşısın. O bayrağın yanına bir daha bayrak eklemek için onlarla aynı yolda yürüyen sensin” dedi.

“O BAYRAĞI İNDİREN ÇÖZÜM SÜRECİDİR”
“O bayrağı oradan indirene müdahale etmeyene talimatı veren siyasi iradedir” ifadelerini kullanan Oktay Vural, kamu görevlilerine seslenerek, “Bayrağa uzanan ele müdahale ederken siyasi iradeden talimat mı bekleyeceksiniz? Özelleştirilmiş Genelkurmay Başkanlığı’nın geldiği nokta budur. AK Parti TSK’nın silahını elinden almış, PKK’lılara silahı teslim etmiştir. O bayrak sadece o gün inmedi, o bayrak Erdoğan iktidara geldiğinden beri sürekli olarak saldırı altındadır. Bayrağı indiren çözüm sürecidir” diye konuştu.
Daha önceden Türk bayrağına yönelik yapılan hakaretlerden örnekler veren Oktay Vural, “Bugün TBMM’ye Türk bayrağı ile girmek tahrik unsuru olarak gösterilmektedir. AK Parti ile PKK, Erdoğan ile Öcalan arasında TSK’nın silahı bırakması konusunda bir anlaşma yapılmıştır, tablo bunu ortaya koyuyor. Erivan’da Türk bayrağı yakıldı, sen özür beyanatı düzenledin” şeklinde konuştu.

“YAKINDA ESAD’A DA TEBRİK MESAJI GÖNDERİR”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Sisi’ye tebrik mesajı göndermesiyle ilgili olarak sorulan soruya cevap veren Vural, “Cumhurbaşkanı herhalde Erdoğan’ına danışarak bunu yapmıştır. Erdoğan ile birlikte herhalde tebrik mesajını göndermiştir. Yakında Esad’a da gönderir, Esad da seçim ile sandıktan çıktı. Demek ki, sadece sandık değil demokrasi. Sandık elbette belirleyecektir ama sandığa gitmiş olmakla Sisi demokrat olmaz, Esad demokrat olmaz” ifadelerini kullandı.

“TBMM’DE DEĞERLENDİRME YAPILMALI”
Terör örgütü IŞİD’in Musul’u ele geçirmesinden sonra Türkiye’nin nasıl bir yol izlemesi gerektiğinin sorulması üzerine Vural, “IŞİD, AK Parti’nin Ortadoğu projesinin gayri meşru çocuklarından birisidir. Milli bir Irak politikası yok tur ki AK Parti’nin. AK Parti Irak’ın Suriye’nin siyasi birliğini bozmakla meşguldür. Bu konuda TBMM’de değerlendirmeler yapılmalı. Hükümetin bu politikalardan derhal vazgeçmesi açıktır. IŞİD’in Irak’ta yaptıklarıyla ilgili politikayı gözden geçirmek için hükümetin Irak politikasını değiştirmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

“SEN MİLLETİ TEMELSİZ Mİ ZANNEDİYORSUN”
Başbakan Erdoğan’ın çatı aday tartışmalarına yönelik “Temeli olmayanın çatısı olur mu?” şeklindeki sözünü eleştiren Vural, “Sen milleti temelsiz mi zannediyorsun. Temeli olmayan çatıyı ifade etmek ancak aklı evvellerin izahı olabilir. MHP’nin çatı aday önerisi temelinde milletin değerleri olan bir çatı arayışıdır. Senin gibi köksüzlerin bu çatıyı anlaması, senin gibi köksüzlerin cumhura baş olması mümkün değildir. Erdoğan’ı millete yaptığı bu hakaretten dolayı kınadığımı belirtmek istiyorum” dedi.
(İHA)