BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili son dakika açıklama!..

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili son dakika açıklaması yaptı... Baykal'ın sağlık durumu nasıl?..

Abone ol

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, son dakika açıklamasında, "Deniz Bey'in şuuru kapalı, durum ciddi, yaşamsal bulguları normal ve iyiye gidiş sürecinin en önemli bulgularından biri de bu. Normal seyrini koruyor" dedi...

Yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle 16 Ekim sabahı hastaneye gelen Deniz Baykal'ın yoğun bakımdaki tedavisi 7'nci günde devam ediyor. Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin olarak açıklama yapan Dr. İbiş şunları kaydetti:

ŞUURU KAPALI, FONKSİYONLARI İYİYE GİDİYOR

"Deniz Bey'in şuuru kapalı. Beyin sapı fonksiyonları iyiye gidiyor. Beyin fonksiyonları güne gün daha iyiye gidiyor. Beynin toparlaması süreç alır, sabırla beklemek lazım.

SOLUNUM CİHAZI VE BEYİN DESTEĞİ SÜRÜYOR

Elbette ki Deniz Bey’in genel destek, cihazlı solunum desteği ve beyin desteği tedavileri devam ediyor. Kendi solunumunu yapacak durumda ama arkadaşlar fazla yorulmamaları için destek uyguluyorlar. Lütfen bizim yazılı ya da kamera karşısındaki açıklamalarımız dışındaki bilgilere itibar etmeyin. Doğrusunu bizden alırsınız. Lütfen onlara itibar etmeyin. Biz her konuyu şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz.

CERRAHİ MÜDAHALE GEREKTİREN BİR DURUM YOK

Cerrahi müdahale gerektiren bir endikasyon yok. Önümüzdeki süreçte ne gibi gelişmeler olur değerlendirmek gerekir. Kafatasının açılan kısmının kapatılmasını dışarıda bırakırsak cerrahi müdahaleye gerek yok.

Her gün bir miktar daha olumlu bilgileri paylaşıyoruz. Şu ana kadar geçirilen süreç hiç uzun değil kısa bir süreç. Bunun günler aldığını hepimiz biliyoruz. Sürecin gelişmesini takip etmemiz gerekiyor.

BİLİNCİNİN KAPALI OLMASI UYUTMAYLA ALAKALI DEĞİL

Bilinci kapalı olması uyutulmayla ilişkili değil. Kendi fizyolojik yapısıyla ilgili olarak bilinci kapalı. Uyutulma işlemi beyin fonksiyonlarını minimuma indirip kendisini toparlamasını sağlamak için."