BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Baykal'ın sağ kolu Ak Parti'den aday

Deniz Baykal'ın en yakın adamlarından biri olan Savcı Sayan, Ak Parti'den milletvekili olmak üzere adaylık başvurusunda bulundu.

Abone ol

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın en yakın isimlerinden Savcı Sayan, Ak Parti'den milletvekili olmak üzere adaylık başvurusunda bulundu.

7 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili olmak için aday adaylık başvurusu yapma süreci AK Parti’de bugün sonra erdi. Akademisyen, spor, sağlık ve siyasetin içindeki birçok isim AK Parti’den milletvekili olmak için başvuruda bulundu. Adaylık başvurusunda bulunun isimlerden en dikkat çekenlerden birisi de eski CHP’li Savcı Sayan oldu.

Yeni Şafak'ın haberine göre, Deniz Baykal'ın en yakınındaki isim olarak bilinen, eski CHP MYK üyesi Savcı Sayan, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Savcı Sayan şunları söyledi: “Yeni Türkiye yolunda Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek isteyenlerle direnmek isteyenlerin mücadelesinde ben tercihimi yaptım. Tercihim, Türkiye’ye kardeşlik getirecek bir tercih. Türkiye yol ayrımında. Tercihimi ben memleket meselesinden yana koyarak AK Parti’den aday adayı oldum. Kendi öz memleketim Ağrı’dan aday olmak istiyorum. İkinci tercih olarak da eşimin memleketi İzmir’i yazdım. Genel merkez karar verecek.”