BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.293,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'dan Erdoğan'a kaset cevabı

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, "Neden sessiz kalıyorsun?" diyen Başbakan Erdoğan'a cevap verdi.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'a "Ortadaki komploları kimlerin hazırladığını, kurguladığını kanıtlamak, ortaya koymak iktidarın görevidir" diye yanıt verdi.

Gülen cemaatinin seks kasetleriyle siyaseti dizayn ettiğini savunan Başbakan Erdoğan, MHP ve CHP'nin paralel örgüte teslim olduğunu iddia etmişti.

Partisinin grup toplantısında Baykal'ın kasedini gündeme getiren Erdoğan, "Sayın Baykal sana da sesleniyorum. Hala sen daha neyi bekleyeceksin? " diye sormuştu.

DELİLLERİ PAYLAŞMASINI BEKLİYORUM

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik sözleriyle ilgili, "Sayın Başbakan'ın elindeki kanıtları, delilleri paylaşmasını bekliyorum" dedi.

Baykal, partisinin grup toplantısına gelişinde gazetecilerin, genel başkanlıktan istifa etmesiyle sonuçlanan süreci başlatan görüntülerle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

"Sayın Başbakan'ın elindeki kanıtları, delilleri paylaşmasını bekliyorum" diyen Baykal, ortadaki komploların kimler tarafından nasıl, ne şekilde, kimin talimatıyla, nerede hazırlandığını kanıtlayacak, ortaya koyacak inandırıcı delilleri beklediğini söyledi. Baykal, şöyle devam etti:

"Bu olaydan bugüne kadar geçen sürede iktidar olarak ne yazık ki bu konuda aydınlatıcı bir çalışma yapabilmiş değildir. Ortadaki komploları kimlerin hazırladığını, kurguladığını kanıtlamak, ortaya koymak iktidarın görevidir. Elindeki imkanlar buna elverişlidir. Devletin güvenlik güçleri, TİB, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü, dedektifler elindedir. Bunun aydınlatılmamasını anlamak mümkün değil. Tek taraflı bir iddia ile benim yürümemi kimse beklememelidir. Ben kanıt, delil, bunun aydınlatılmasını istiyorum."

"BENİM KENDİ ANLAYIŞIM VAR HALA AYNI NOKTADAYIM"

Baykal, Başbakan Erdoğan ile geçmişte yaptığı görüşmelerde bu konunun gündeme gelmediğini belirterek, konuyla ilgili hiçbir ciddi çalışma yapılmadığını savundu. Hiçbir delilin olmadığını, kanıtın ortaya çıkmadığını, sadece tek taraflı siyasi polemik olduğunu ifade eden Baykal, şunları söyledi:

"Herkes kendi işine gelen hedefi göstererek bu konuyu siyasi polemik konusu haline getirir, getirmektedir. Bunu görüyorum. Ama ben bu iddiaların hiçbirini kabul etmiş değilim. Benim kendi anlayışım var. Anlayışımı görevden ayrılırken ifade etmiştim. Hala aynı noktadayım. Ama şu anda yeni kasetlerin ortaya çıkması, yeni polemiklerin yapılmaya başlanması bir peşin fikirle, peşin suçlama ile 'şunu da bu yaptı, bunu da yaptı' noktasına beni getiremez. Ben delil istiyorum, kanıt istiyorum, mantık istiyorum. Tek taraflı yönlendirmeyle siyasi tavır takınılması uygun olmaz. Aydınlatılmalıdır. Ciddi bir iddiadır. Sayın Başbakan kendisi hakkındaki iddiayı da aydınlatmalıdır. Onun da aydınlatılmaya ihtiyacı var. 'Şu yapıyor' denilmesi yeterli değildir. Onun doğru olup olmadığının çok ciddi çalışmayla ortaya çıkarılması lazım. Daha doğrusu doğru olmadığının kanıtlanması lazım. Bu yapılmadan siyasi polemiğin içine herkesi sürükleyemezsin. Beni sürükleyemezler."

Kamuoyunun yolsuzluk iddialarıyla yakından ilgilendiğine dikkati çeken Baykal, bunların üzerinin kapatılmasının söz konusu olamayacağını, ancak önemli olanın bu iddiaların mevcut iktidar döneminde aydınlatılıp aydınlatılamayacağı konusu olduğunu söyledi.