BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'dan çarpıcı Menderes açıklaması!

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Menderes'in idam edilmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalrda bulundu.

Abone ol

Baykal, CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut ile Antalya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Erdem’i ziyaret etti.

İNÖNÜ, İDAMA KARŞI ÇIKTI

Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, Adnan Menderes’in idamının yıl dönümünde Türkiye’nin bu konuya daha sıcak bir ilgi gösterdiğine dikkati çekti. Dönemin CHP Genel Başkanı İsmet İnönü’nün çok açık, net ve kararlı bir biçimde idamlara karşı çıktığını belirten Baykal, İnönü’nün idamın yanlış olduğunu açık bir şekilde o dönem ortaya koyduğunu kaydetti. Baykal, şöyle konuştu:

KANLI GELENEK

“O dönem CHP’nin sorumlu temsilcileri bu idamın çok büyük yanlışlıklara yol açacağını, siyasi hayatımıza kan bulaştıracak tehlikeli bir geleneği başlatacağını kaygıyla tespit etmişler ve ısrarla bu konuda güç sahibi olanlara yazıyla başvurarak, bu durumu önlemeye gayret etmişlerdir. İdamların yanlış olduğu bugün tespit edilmemiştir. Başından beri yanlıştır. Bilinmelidir ki Adnan Menderes’i CHP idam ettirmemiştir, Menderes CHP’ye rağmen idam edilmiştir. Bu tarihi bir gerçektir. CHP’nin idamda özel bir sorumluluğu yoktur.

Elbette bu toplumun bir parçası olarak hepimiz ülkemizde bir Başbakanın idam edilmesinden dolayı üzüntü duyarız ve bu üzüntüden üzerimize düşen payı da alırız. Ama özel olarak CHP’nin bu idamdan sorumlu olduğu kanaatinin ortaya çıkması sakıncalı ve yanlıştır. Tarihi gerçeklere aykırıdır.”