BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  GÜNCEL

Baykal’dan bir kaset yorumu daha

CHP Antalya Milletvekili ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, kaset komplosu ile ilgili Yalova’da konuştu. Baykal, "Görünen o ki Başbaka...

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, kaset komplosu ile ilgili Yalova’da konuştu. Baykal, "Görünen o ki Başbakan bu konunun soruşturulmasını öngörmüyor" dedi.
Deniz Baykal, partisinin Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamında ziyaret etti. Burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın miting meydanlarında Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifasına yola açan kaset komplosundan bahsetmesinin hatırlatılması üzerine Baykal, "Ben bu konularda bir polemik arayışını uygun görmüyorum. Ciddi bir konudur. Ama Başbakan’ın bazı açıklamaları bu soruların sorulmasını zorunlu kılmıştır. O nedenle ben bunları hatırlatma gereği duydum. Başbakan’ın bu konuda bazı yorum ve iddiaları var. Ama bunu kanıtlayacak hiçbir delil ortaya koyamıyor. Bu komplo yayınlandıktan sonra ben bakanıma talimat verdim bunu hemen kaldırın lafı bu komplonun kimlerin talimatı ile hazırlandığını, kimlerin talimatı ile yayına konulduğunu izah etmeye yetmiyor. Bunlar çok zayıf ve inandırıcı olmaktan uzak iddialar. Buna karşılık çok ciddi başka bazı iddialar var. O nedenle bu konunun daha derli toplu ele alınması lazım. Böyle miting meydanlarında falan değil daha soğukkanlı ortamlarda incelenmesi lazım. Ama öyle gözüküyor ki Başbakan böyle bir soruşturmayı öngörmüyor" dedi.
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu’nun Deniz Baykal’la yaptığı bir röportajdan dolayı görevden ayrılmak zorunda bırakıldığı yönündeki yorumlar konusundaki bir soruyu ise Baykal, "Benim yaptığım açıklamanın nasıl verildiğine bakarsanız gazetede böyle bir durumun söz konusu olmadığını görürsünüz" sözleri ile yanıtladı.
(İHA)