BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'dan Bayram namazı sonrası 'hükümet' mesajı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'da kıldığı Bayram namazı sonrası, "Seçimlerin 40'ı çıkıyor bugün, 40 gün oldu. Bir an önce hükümet kurmak lazım" diye mesaj verdi.

Abone ol

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, bayram namazını her bayram olduğu gibi memleketi  Antalya'da Tekeli Mehmet Paşa Camisi'nde kıldı. Partililerin eşlik ettiği Baykal, "Seçimlerin 40'ı çıkıyor bugün , 40 gün oldu. Bir an önce hükümet kurmak lazım" dedi.

Baykal, tüm Müslümanların ve milletin Ramazan Bayramını kutladı. Bu Ramazan Bayramı'nın da yine hüzünlü bir bayram olmaya devam ettiğini belirten Baykal şöyle konuştu:

"Dünyada, çevremizde yaşanan olaylar, Müslümanların maruz kaldığı büyük acılar, üzüntüler bu bayrama buruk bir tat veriyor. İnşallah en kısa zamanda bu tabloyu değiştirmek nasip olur. Acılar içindeyiz, Ramazan'ı yaşadık, bayramı idrak ediyoruz ama Müslümanların, Türkiye 'de de dünyada da yüzü gülmüyor. İnşallah bir yolunu buluruz. Bayram günü bu dilekleri ifade etmek boynumuzun borcu, görevimiz."
 
EN GÜZEL BAYRAM MESAJLARI BURADA! 

'SEÇİMLERİN 40'I ÇIKIYOR BUGÜN'

Aynı zamanda Türkiye'de de bir an önce seçimlerin gereğinin yerine getirilmesini, bir hükümetin en kısa zamanda kurulmasını dileyen Deniz Baykal şunları söyledi:

"Seçimlerin 40'ı çıkıyor bugün, 40 gün oldu. Bir an önce hükümet kurmak lazım. Oyalanmanın, zaman geçirmenin fazla bir anlamı yok. Bir an önce tablo netleşmelidir ve bu belirsizliğe son verip, yeni hükümetin kurulması sağlanmalıdır. Bu belirsizlik dönemi ülkemize, ekonomimize, siyasetimize, ciddi zararlar veriyor. Daha bir samimiyete ve hızlı davranmaya ihtiyaç var."

CHP'nin sürece ilişkin tutumunun sorulduğu Baykal, herkesin üzerine düşen görevi yapmaya çalıştığını söyledi. Baykal, "Partimizden kaynaklanan bir sıkıntı görmüyorum. Partimiz iyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyor her konuda. Yapıcı ve iyi niyetli tavır sergiliyor ama belirleyici olan başka unsurlar var. Herkesin sorumluluğunun gereğini yerine getirmesi lazım" diye konuştu.

BÖREKÇİDE KAHVALTI YAPTI

Baykal, cami önündeki açıklamasının ardından her bayram olduğu gibi yine Antalya'nın meşhur börekçisi Avcuoğlu'na giderek burada Antalya'nın meşhur serpme böreğiyle kahvaltı yaptı.