BIST 9.546
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal yardım ederse çözülecek!

Kaset soruşturası tıkandı. Eğer Baykal yardım ederse çözülecek!

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu'nun başlattığı Baykal soruşturması tıkandı.

Deniz Başkal'ın CHP Genel başkanlığı'ndan istifa etmesine neden olan kasetle ilgili üç yıldır süren ve iki savcı değiştiren soruşturma kapsamında şimdiye kadar ABD'nin verdiği bilgi doğrultusunda Bursa'dan IP adresi belirlenen bir kişinin sorgulandığı, bu kişinin de olayla ilgisinin bulunmadığı ortaya çıktı. Savcılık ve bilişim polisi, serbest bırakılan A.Ö.'nün ABD'den verilen "Fake IP"sinin rastgele ve yurtdışından seçildiğini tespit etti.

Baykal'ın soruşturma dosyası daha sonra görevsizlikle Özel Yetkili Başsavcıvekilliğine gönderildi. Savcı Yıldırım Bayyurt tarafından halen sürdürülen ve 3 yılı geçen soruşturmada şu ana kadar herhangi bir gelişme yaşanmadı.

BAYKAL YARDIM EDERSE...

Habertürk'e konuşan üst düzey bir savcılık yetkilisi, Türk siyasetinde dengeleri değiştiren olayın çözülmesi için onlarca kurumla ve uzmanla yazışma yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Tüm çabaları, hatta söylemek istemiyoruz akla gelmeyecek bütün çalışma yöntemlerini yaptık. Hiçbir şey bulamadık. Tek çare kaldı, bu olay ancak sayın Baykal bize yardımcı olursa çözülür. Aksi takdirde, bunu yapanları ortaya çıkarmamız artık çok zorlaştı. Ama yine merak edilmesin dosya kapanmaz. Veya sizin gazetecilik deyiminizle tozlu raflarda yerini almaz. Yarın birileri çıkar, biz çektik, biz internete koyduk der soruşturma sonlanır."

Savcı soruşturma kapsamında daha önce Baykal'ın avukatlarına "olayı aydınlatmasında yardımcı olabileceği gerekçesiyle" ifade verip vermeyeceğini sormuş Baykal, avukatları aracılığıyla savcıya "O görüntülerdeki kişi ben değilim" diyerek ifadeye kesinlikle gelmeyeceğini bildirmişti.