BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  SEÇİM

Baykal Köşk bombasını patlattı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Baykal ile yaptığı görüşmenin perde arkası aralandı.

Abone ol

Baykal CHP ile MHP'nin uzlaşması halinde cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı. 

Aday olması halinde SP'den İP'ye, DSP'den DP'ye, BBP'den BTP'ye bütün muhalefet ile bir araya gelip ortak bir strateji ile oluşturacakları 'Türkiye Cephesi' ile sonuç alacaklarını iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kulisler hareketlendi. Bir yanda Bahçeli diğer yanda Kılıçdaroğlu. Erdoğan'ı Köşk'te istemeyen muhalefet liderleri, siyasiler, STK ve çeşitli kesimlerin kapısını çalıyor.

İşte bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu ile Baykal'ın yaptığı görüşmenin yankı uyandıran ayrıntıları ortaya çıktı. Aydınlık si yazarı Sabahattin Önkibar, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la görüşmesini köşesine taşıdı.

"TÜRKİYE CEPHESİ İLE SONUÇ ALIRIZ"

(...)Deniz Bey Kılıçdaroğlu'na şunları söylemiş:

-''CHP-MHP ve diğer muhalefet mutlaka ortak bir aday belirlemeli.
- Birinci tura partiler kendi adayları ile girsin denilirse bunun adı Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına rıza göstermektir.

-CHP illa da kendi adayımı çıkaracağım derse bu isim Genel Başkan olan siz (Kılıçdaroğlu) olmalısınız; zira CHP örgütü ancak genel başkanı aday olursa kampanyanın merkezinde olur.
-BEN (Baykal) sadece CHP'nin adayı olmam.
-CHP ile MHP benim ismimde uzlaşırsa aday olurum.
-Aday olduğum gün sadece MHP değil SP'den İP'ye, DSP'den DP'ye, BBP'den BTP'ye bütün muhalefet ile bir araya gelip ortak bir strateji ile Türkiye Cephesi'ni oluşturarak sonuç alırız.''

Ve bugün itibari ile tablo:
Deniz Baykal MHP ve diğer partilerden yoğun destek mesajları alıyor.
Sohbetimizde Baykal'a, ''Kemal Kılıçdaroğlu'nun sizi aday olmanız ve Köşk'e seçilememeniz durumunda o rüzgarla CHP'nin başına dönersiniz endişesi ile istemeyeceği iddiaları'' diyorum.

Baykal bu sorum üzerine Kemal Bey'in dürüstlüğünden söz ediyor ve onun kendisinin de duyduğu bu türlü spekülasyonlara itibar etmeyeceğini düşünüyor.
Deniz Bey ısrarla ''Benim derdim CHP Genel Başkanlığı değil, Türkiye'yi bu girdaptan kurtarmak'' diyor."