BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal kaset iddiasına ne dedi?

Seks kasedinin 3 yıldır AK Parti'de olduğu iddiasıyla ilgili CHP'nin eski lideri Deniz Baykal konuştu.

Abone ol

Bir gazetecinin, ''Kaset skandalıyla ilgili bugün çıkan bir haberde kasetin 3 yıldır AK Parti'nin elinde olduğu ileri sürülüyor'' sözleri üzerine Baykal, ''Bunlar boş laflar. O konuda söylenecek her şey söylendi'' yanıtını verdi.

Antalya'da bir börekçide kahvaltı yapan Baykal, daha sonra eski Lara yolu üzerindeki Falez Parkında bir banka oturarak gazetecilerle sohbet etti.

SABIRLI OLMAK LAZIM

Baykal, bir gazetecinin, dün akşam Korkuteli'de söylediği, ''Dostlarınızı satmayın, siyaset güven, vefa işidir'' sözlerinin hatırlatılması üzerine, ''Siyaset bir güven işi. Siyasetçinin en büyük sermayesi güvenilirliği, bunu gözetmek lazım. Sabırlı, istikrarlı olmak lazımdır. Bunlar hep klasik klişe değerlendirmeler. Hep böyle olduğunu biliriz'' dedi.

ÖNDER SAV'IN KIZININ DÜĞÜNÜ

Baykal, ''Önder Sav'ın kızının düğününe katılacak mısınız?'' sorusu üzerine, ''O konuda görevimi yaptım. Arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim. Ankara'da arkadaşlarımız gerekeni yapacaklar'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Gereken çiçek göndermek mi?'' sorusu üzerine Baykal, ''Belki de başka bir şeydir, telgraf çekme de olabilir'' diyerek espri yaptı.

SINIR BÖLGELERİNE ZİYARETLER

1993'te yılbaşı gecesini Hakkari'deki Üzümlü karakolunda geçirdiklerini ve oradaki taburda bulunan tüm askerlere kol saati hediye ettiklerini belirten Baykal, ''Buradaki amacımız da orada mücadele edenlerin yalnız olmadığını, Türkiye adına mücadele ettiklerini bildiğimizi onların da görmelerini sağlamak, manevi destek vermektir. Bu nitelikte belki ilk ziyaret odur. Zaman zaman böyle olaylara ihtiyaç var. Doğrudur, yerindedir'' dedi.

ERKEN SEÇİM

Baykal, ''Erken seçim olur mu?'' sorusunu, ''Ben beklemiyorum. Zaten seçime 1 yıldan az süre kaldı. Haziranda seçim olması doğaldır. Anayasal tarih 18 Temmuz. En geç bir yıl 2 hafta sonra Türkiye seçimi yapmak zorunda'' diye yanıtladı.

Temmuz ayının sıcak olması nedeniyle seçimin Haziran ayına alınabileceğini belirten Baykal, ''Haziranda yapacaksak bir yılın altında süre kalmış. 11 ay sonra seçim var demek. 2-3 ay önce adaylıklar falan 8-9 ay sonra işi gücü bırakıp seçime gideceğiz'' diye konuştu.

''Referandum sonucu erken seçim bekliyor musunuz?'' sorusu üzerine de Baykal, ''Sanmıyorum. Milleti referanduma götürmüşsün, anlamsız şekilde oradan çıkıp birkaç hafta sonra hadi bir daha seçim... Bu kararı kim alırsa çok pişman olabilir'' dedi.

''TAYİN NOKTASI...''

Seçim çalışmalarını Antalya'dan yürüteceğini belirten Baykal, partinin vereceği görev doğrultusunda üzerine düşeni yapacağını kaydetti.

''CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gezisinde gözlerimiz sizi aradı. Kemal beyle miting programı var mı?'' sorusu üzerine Baykal, ''Sayın genel başkan böyle bir tercih ifade ederse elbette olur. Mesele olmaz. 'Şunu yaparım', 'bunu yapmam' diye bir tercihim olmaz. Ne gerekiyorsa onu yaparım, neyin gerektiğini tayin etme noktasında artık ben değil partinin yetkili organları onu tayin eder, bir görev verir, o görevi yaparız. O konuda bir çekince yok'' dedi.