BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal İnternethaber'e konuştu!

Kaset görüntüleriyle sarsılan Baykal İnternethaber'e konuştu. Tepkili olduğu gözlenen Baykal'ın iddiası var.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Kamuoyu Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu öne sürülen görüntülerle sarsıldı. Görüntülerin 7 yıl öncesine ait olduğu dillendiriliyordu. Peki hedefteki isim Baykal ne düşünüyor?

Herkesin görüşlerini merak ettiği CHP lideri Deniz Baykal İNTERNETHABER'e konuştu. Yazarımız Adnan Berk Okan'ın sorularına cevap veren Baykal kaset için "düzmece" derken zamanlamaya dikkat çekti.

Baykal CHP'nin inançlı kesimlere el uzattığı bir dönemde kasedin ortaya çıkarılmasının tesadüf olamayacağını savundu. Baykal'a göre amaç inançlı kesimleri CHP'den soğutmak.

İsfita edip etmeyeceği yönündeki soruya da "İstifa edip de onların isteklerini yerine getirmemi bekleyenler varsa boşuna umutlanmasınlar." diye cevap verdi. İşte Adnan Berk Okan'ın Baykal'ın verdiği cevaplar:

Telefona her zaman olduğu gibi bizzat kendi çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a öncelikle “Geçmiş olsun” dedik.

Sesindeki kendine güven de yine her zamanki gibi güçlüydü.
Onu görmüyorduk ama “Önemsemiyorum, tamamen düzmece” derken dudaklarındaki gülümseyişi hissedebiliyorduk.

İŞİN ÖNEMLİ KISMI

Zamanlama?” dedik kısaca.
İşte asıl önemli olan işin o kısmı” dedi ve devam etti: “Tarih, bu tür şantajlar, düzmece haberlerle dolu. CHP’nin üzerine yıllardır haksız bir şekilde yapıştırılmaya çalışılan kötü, kabul edilemez bir yalanın yıkıldığı süreçte bu şantajın, bu iftiranın yapılması amaçlarını gösteriyor”.

MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ

“Kaset düzmece mi?”

Tabii. Bunlarla mahkemede hesaplaşacağız.”

“Az önce bir yalanın yıkıldığını söylediniz efendim? Hangi yalan bu?”

Bazı çevrelerin yıllardır sürdürdükleri ‘CHP din düşmanı bir partidir’ yalanından söz ediyorum.”

İNANÇLI KESİMLERE YAKLAŞMAMIZ BAZI ÇEVRELERİ KORKUTTU

“Sizce o yalan yıkıldı mı?”

“İnançlı yurttaşlarımızla hiçbir kavgamız olmadığı, halkımızın dinine, diline, giyim ve kuşamına müdahale etmediğimizi halkımız gördü. O kesimleri de sahiplenmemiz ve bilhassa son olarak Diyanet İşleri Başkanımızın davetlisi olarak Kutlu Doğum Haftası’na katılışım ve orada yaptığım konuşmanın mütedeyyin insanlarımız tarafından da takdirle karşılanması bu çevreleri ürküttü. Yıllardır sürdürdükleri yalanın ortaya çıkmasından, CHP’nin halkımızın her türlü dini inancına ve yaşam tarzına saygılı olduğunun anlaşılmasından korktular.”

İSTİFA YOK

“İstifa eder misiniz?”

Neden?.. O ahlâksızların istediği de zaten benim istifa etmem değil mi? İstifa edip de onların isteklerini yerine getirmemi bekleyenler varsa boşuna umutlanmasınlar. CHP’nin şu anda tek hedefi var, iktidar olmak. Bu atılan iftiralar da zaten iktidar olacağımız anlaşıldığı içindir.”

"YOLUMUZDAN DÖNECEK DEĞİLİZ"

Teşekkür ederiz efendim”.
Sağ olun, böyle ahlâk dışı iftiralardan korkup da yolumuzdan dönecek değiliz”.