BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.436,44
HABER /  POLİTİKA

Baykal Cindoruk'ı çok kızdırdı

Baykal'ın Anayasa değişikliği paketiyle ilgili önerisi DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'u kızdırdı.

Abone ol

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, CHP lideri Deniz Baykal'ın anayasa değişikliği teklifiyle ilgili önerisi konusunda, ''CHP, ikinci kez Başbakan'a hukuk dışı hizmet sunmaktadır'' dedi.

Cindoruk yaptığı yazılı açıklamada, Baykal'ın anayasa değişikliğine ilişkin, ''bütün hukuksal ve siyasal eleştirileri yok sayan girişimini üzüntüyle karşıladığını'' ifade etti. ''CHP'nin ikinci kez Başbakan'a hukuk dışı hizmet sunduğunu'' savunan Cindoruk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

HUKUK DIŞI HİZMET

''Daha önce Sayın Erdoğan'ın Başbakan olmasını, anayasaya ve yasalara aykırı Meclis kararı ile CHP sağlamış idi. Şimdi de demokrasiye ve anayasaya, teklif aşamasından bu yana aykırı olduğunu söylediği Başbakanlık direktifini meşru hale getirme girişimine onay vermektedir. Bu girişim ile HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin yapısını siyasallaştırma teklifi, halkımızın onayı ile anayasal kural niteliği kazanabilecektir.

CHP HANGİ YÜZLE ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDECEK

YSK'nın hakim seçimlerini yönettiği bir anayasa değişikliğini içine sindiren CHP, muhalefet işbirliğine de anayasa bilimine de sırtını cevirmiştir. Bu anayasa değişikliği bütünü ile uzlaşmayı reddeden, dayatmacı ve antidemokratik kurallar getiren bir sapmadır. CHP hangi yüzle Anayasa Mahkemesi'ne gidecektir. Anayasa'ya karşı bir teklif böylece, içeriği ayrışabilir, hatta kısmen kabul edilebilir hale gelecektir. Çok yazık.''