BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  POLİTİKA

Baykal Başbakan olursa

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın cep telefonunu açık unutması AK Parti'nin seçim malzemesi oldu.

Abone ol

AK Parti tarafından hazırlanan kitapçıkta, Baykal'ın başbakan olması durumunda, cep telefonunun "Önder Sav" olayını hatırlatacağı için "Devleti yıkmaya yönelik suç aleti" kapsamına alınacağı vurgulandı.

'Türkiye Bu Işıkla Aydınlanıyor. Bırakın Işık Açık Kalsın' adlı kitapçık, hafta sonu düzenlenen aday tanıtım toplantısında belediye başkanları ve partililere dağıtıldı.

Kitapçıkta CHP lideri Deniz Baykal'ın başbakan olması durumunda yaşanacaklara esprili bir dille yer verildi. Kitapçıkta 'kayıp trilyon davası'ndan dolayı siyasi yasak cezası alan eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'a da destek çıkıldı.

ÇİFTE STANDARTLARA VURGU

Kitapçıkta Türkiye'de yaşanan çifte standartlara da yer verildi. Refah Partisi'nin, harcadığı 1 milyon TL'yi belgelendiremediği için kapatıldığı, yöneticilerine siyasi yasak getirildiği ifade edilen kitapçıkta, CHP tarafından Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olarak Kanaltürk Televizyonu'na 3 milyon dolar aktarıldığı ve hiç bir ceza almadığına yer verildi.

AK Parti hakkında açılan kapatma davasının gerekçelerinden birisi olarak gösterilen Başbakan Erdoğan'ın AHİM'in başörtüsü kararıyla ilgili yaptığı, "Bu konuda söz hakkı mahkemelerin değil, ulemanındır" sözleri üzerine kıyamet koptuğu ifade edilerek, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın sözlerine yer verildi.

ÖNDER SAV UNUTULMADI

Kitapçıkta, cep telefonunu açık bırakan CHP Genel Sekreteri Önder Sav da eleştiriden nasibini aldı. Baykal'ın başbakan olması durumunda, cep telefonunun "Önder Sav" olayını hatırlatacağı için "Devleti yıkmaya yönelik suç aleti" kapsamına alınacağı vurgulandı.

İş Bankası'nda hesapları üzerinden borsada oynadığı iddia edilen Baykal'ın başbakan olması durumunda, "normal borsanın kapatılacağı, kara borsanın" açılacağı belirtildi.

Sivas'ın doğusundan oy alamayan CHP'nin bu durumu ise "Sivas'ın doğusuna pasaport ile geçilir" şeklinde düzenleme yapılacağı esprili şekilde ifade edildi.