BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.429,41
HABER /  GÜNCEL

Baykal ağız tadıyla küfredemiyor

Sadece bu da değil. Karasına, arkadaşına içini dökemez hale gelmiş. Neden derseniz malum telekulak fobisi. Bakın neler söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Burdur'da seçim mitingi yaptı. Gündeminde telefon dinlemeleri vardı. "Ağız tadıyla küfür edemez olduk" deyip yaşananları padişahlık dönemine benzetti.

Her gün internete düşen yasadışı telefon dinlemeleri belli ki Deniz Baykal'ı da

MİTİNGDEN NOTLAR


Baykal, özel uçakla geldiği Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'ndan parti otobüsüyle Burdur'a geçti.

Miting alanına gelişinde ''İnadına Baykal, İnadına Sol'', ''Baykal gelecek dertler bitecek'' sloganlarıyla platforma çıkan Baykal, konuşmasının ardından partisinin belediye başkan adaylarını tanıttı.

Baykal'ın Burdur'daki mitingini kızı Aslı Baykal da izledi.

çok rahatsız etmişti. Deniz Baykal, bunları hatırlatıp,  ''Padişahlık döneminde hafiye teşkilatı vardı. Falan, filan şöyle konuşuyor diye ihbar yapar, para alırlardı. Şimdi bu işi teknoloji ile yapıyorlar. Mahremiyet nerede kaldı. İnsan karısıyla, arkadaşıyla konuşamaz, içini boşaltamaz hale geldi. İnsan, açar telefonu isterse iktidara da küfreder. Şöyle ağız tadıyla küfredemez olduk'' dedi. 

DEĞERLİ İNSANLARI HAPSE ATTILAR

Yargıya saygıları olduğunu, ancak yargının da herkese saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Baykal, ''Bir memleketin değerli insanları, gece yarıları alınıp, hapisle yargılanıyorsa o devlette demokrasi anlayışının sorgulanması gerekir. Demokratik devletlerde böyle şeyler olmaz. Ama bizde her an böyle şeyler oluyor'' diye konuştu.

''Ergenekon'' soruşturmasının başladığı günden bu güne bir yıldan fazla zaman geçtiğini ifade eden Baykal, cezaevlerinde neyle suçlandığını bilmeyen insanlar olduğunu kaydetti. Baykal, ''Böyle bir hukuk ölçüsü olur mu? Bunlar iyi işaretler değil. Bu gidişat iyi değil'' dedi.

AKP İLE GELEN APS İLE GİDER

Yanlış yapan iktidarların millet tarafından mutlaka cezalandırılacağını belirten Baykal, ''Bu millet bir yolunu bulur, iğne deliğinin içinde olsa, deliğin içinden geçer, seni oradan indirir'' diye konuştu.

Kimsenin ''arkamda iktidar var, Tayyip Erdoğan var'' diye hesap yapmaması gerektiğini ifade eden Baykal, ''Bu günler gelip geçer. AKP ile gelenler APS ile giderler. AKP ile gelenler Acele Posta Servisi ile giderler'' dedi.

GEL EKRAN DÜELLOSUNA

Başbakan Erdoğan'a yönelik televizyonda tartışma talebini yineleyen Baykal, ''Sana söz veriyorum. Yolsuzlukları konuşmayacağım. Çocuklarının pırlanta dükkanını, aldığı gemiyi konuşmayalım. Gel şu milletin işsizlik derdini konuşalım. Çiftçinin, esnafın, vatandaşın derdini konuşalım'' dedi.