BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96
HABER /  GÜNCEL

Bayern penaltılarla finalde

Alman devi Bayern Münih 2-1'in rövanşında çıktığı Real Madrid deplasmanından penaltılar sonunda zaferle ayrılarak kendi stadında oynanacak finale adını yazdırdı. Almanların finaldeki rakibi Chelsea.

Abone ol

Real Madrid'i normal süresi 2-1 biten maçın ardından penaltılarla eleyen Bayern Münih kendi stadında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea'ye rakip oldu.

Münih'te geçen hafta oynanan ilk maçı 2-1 kazanan Alman ekibi, maçın henüz 14. dakikasında Christiano Ronaldo'nun biri penaltından olmak üzere iki golüyle 2-0 geriye düştü.

Maça daha hakim görünen Bayernli futbolcular, maçın 27. dakikasında bu kez lehlerine verilen penaltıyı Roben'le gole çevirince turu dengeye getirmiş oldular.

Maçta başka gol olmaması da finalisti penaltıların belirlemesi anlamına geliyordu.

Bastian Schweinsteiger, takımının son penaltısını kullanarak zaferi getiren isim olurken, aslında sahadaki tek kahraman değildi.

Bayern kalecisi Manuel Neuer, dünyanın en iyi oyuncuları arasında sayılan iki yıldızın Ronaldo ve Kaka'nın penaltılarını kurtarınca Bayern Mairo Gomez ve David Alaba'nın başarılı vuruşlarıyla 2-0 öne geçti.

İkinci penaltı atışları sonunda devreye giren ise Real kalecisi Casillas oldu.

Toni Kroos ve Philip Lahm'ın penaltılarını kurtaran deneyimli kaleci takımını yeniden finale ortak etti.

Ancak Sergio Ramos'un penaltı vuruşunu tribünlere göndermesinin ardından kaderini yeniden ele alan Almanlar fırsatı geri tepmedi ve kendi evlerinde oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin parçası olmaya hak kazandılar.

Çoğu gözlemcinin Münih'te bir El Clasico daha oynanacağı tahmini boşa çıkarken, Lionel Messi'nin ardından Christiano Ronaldo da takımının en kritik maçında penaltı kaçırmış oldu.

Ronaldo, Manchester United forması giyerken Chelsea'ye karşı oynanan final maçında da penaltı atışlarında başarısız olmuştu.

Son penaltının ardından son dönemde sıklıkla yaptığı gibi hızla soyunma odasına yönelen Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho ise eski takımı Chelsea'ye karşı final oynama beklentisi ve üç farklı kulüpte şampiyonlar ligi kupasını kazanma hayallerini de ertelemek zorunda kaldı.

Almanlar da bir kez daha penaltılara kalan bir maçtan sıklıkla yaptıkları gibi başarıyla ayrılmış oldular.