BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.437,51
HABER /  POLİTİKA

Baydemirin eşinin şok olduğu an!

Baydemir'in avukat eşi barodaki televizyona bakınca bir anda şok oldu. Duyduklarına inanamadı. Daha sonra eşini protesto etti.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir'in 24 Aralık'ta terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) operasyonunda 7'si belediye başkanı 23 kişinin tutuklanmasını protesto etmek için yaptığı "has...r"li konuşmasını eşi olan avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir de eleştirdi.

Eşinin konuşmasını televizyon izlediğini söyleyen Baydemir, “Osman beyin ağzından çıkan o sözleri duyduğumda şok oldum. Hayatında hiç küfür etmez. O söz konusunda kendisine görüşlerimi söyledim ve kendisini protesto ettim” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in insan hakları savunucusu eşi Avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir, Kürtçe yayın yapan ‘Avestakurd' adlı internet sitesine eşi Osman Baydemir ile ilgili konuştu. Kendisini ‘sosyalist feminist' olarak nitelendiren Reyhan Baydemir, “Ben Osman Baydemir'in eşi olarak tanınmıyorum. Eğer böyle olursa Osman Baydemir'i aciz etmiş olurum. Osman Baydemir telefonla yeni yıl mesajları atarken altına ‘Reyhan Yalçındağ-Osman Baydemir’ yazıyor” dedi.

Milliyet'e göre; Reyhan Yalçındağ Baydemir, Kürtçe'nin Zazaca lehçesini bildiğini anlatırken Kürtçe'nin Kurmanç lehçesini öğrenmeye çalıştığını söyledi. Reyhan Osman Baydemir, şöyle dedi; “Osman bey çocuklarımıza Kürtçe öğretiyor. Daima, ‘Eğer onlara Kürtçe öğretmezsem o zaman niye mücadele ediyorum? Eğer çocuklarım Türkçe konuşursa ve Kürtçe bilmezse her şeyi bırakmam lazım’ diyor. Kürt sorununun çözümü konusunda atılması düşünülen adımlar arasında Kürt dili yoktur. Çocuklarda mecburi Türkçe öğreniyor.” Oğlu Mir Zanyar'ın çocuk yuvasına gittiğini anlatan Baydemir, şöyle devam etti: “Orada Türkçe'ye başladı. Öğretmeni ona ödev vermiş ve ‘Evde Türkçe konuşun' demiş. Biz öğretmeni ile konuştuk bu konularda hassas ve nazik olmasını istedik. Hatta ellerinden geliyorsa çocuklarla Kürtçe de konuşmalarını istedik.”

“O SÖZÜ DUYUNCA ŞOK OLDUM”

Baydemir'in 24 Aralık'ta yapılan KCK/TM operasyonunu protesto etmek için yaptığı açıklamada ettiği küfürler sözlerin hatırlatılması üzerine Reyhan Yalçındağ Baydemir, “Baroda toplantı vardı ben orada televizyondan izledim. Şok oldum. Osman Baydemir hayatında hiç küfür etmez. Çok sabırlıdır. Çok kızsa da sadece dinler. Büyük operasyon yapılmış ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. O küfürü kadınlara yapmadı. Hükümeti bu konuda uyardı. Çok iyi biliyorum bir daha öyle bir söz kullanmaz. Ben ona fikrimi söyledim ve söylediği söz konusunda onu protesto ettim” diye konuştu.