BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,20
HABER /  GÜNCEL

Baydemir'i 3 Eylül için uyardılar!

Diyarbakır'ın önde gelen sivil örgüt temsilcileri, bu tablonun Başbakan'ın 3 Eylül mitinginde de yaşanmaması için harekete geçti.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 2005'te "Kürt sorunu benim de sorunumdur" diyerek tarihi çıkış yaptığı Diyarbakır mitingine, yollara dökülen çöpler, indirilen kepenkler damgasını vurmuştu. Diyarbakır'ın önde gelen sivil örgüt temsilcileri, bu tablonun Başbakan'ın 3 Eylül mitinginde de yaşanmaması için harekete geçti.

Sabah gazetesinin haberine göre, referanduma "evet" diyeceğini açıklayan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, GÜNSİAD Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu ve Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ederek Başbakana konukseverlik gösterilmesini istedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu görüşmede, Erdoğan'ın eylemlerin gölgesinde geçen 2005 mitingi anımsatan sivil örgüt temsilcileri, şunları söyledi: "Boykot sizin siyasi iradeniz olabilir. Ama unutmayın ki Sayın Erdoğan bu ülkenin Başbakanı. Başbakan'ın 3 Eylül ziyareti sıkıntıya düşerse öncesi ve sonrasını kabul etmeyiz. Daha önce çöplerin toplanmaması, kepenklerin kapanması doğru bir davranış değildi. Biz ev sahipliğimizi Diyarbakır'a yakışan şekilde göstermek zorundayız. Aksi bir tabloda sonuçlarına katlanırsınız, katlanırız." Baydemir'in, "Tatsızlık yaşanmaması için elimden geleni yaparım" dediği öğrenildi.

İftarda büyük buluşma

Diyarbakır'da, referandumda 'Evet' oyu vereceklerini açıklayan STK temsilcileriyle, kendilerini sert biçimde eleştiren BDP'li yöneticiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in verdiği iftar yemeğinde bir araya geldi. İftara, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk ve yaklaşık 200 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcisi katıldı.