BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.438,99
HABER /  SEÇİM

Baydemir'den Urfa seçimlerinde hile iddiası!

BDP'nin Urfa adayı olarak seçimlerde yarışan Osman Baydemir, Urfa seçimleri için ciddi iddialarda bulundu ve "Cumhuriyet tarihinin en karanlık seçimine tanıklık ettik" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Seçim sonuçlarının en çok merak edildiği şehirlerden Urfa'da BDP'nin adayı olan Osman Baydemir çarpıcı bir açıklama yaparak seçimlere Urfa'da şaibe bulaştığını iddia etti.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN KARANLIK SEÇİMİ"

Baydemir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "cumhuriyet tarihinin en karanlık seçimine tanıklık ettik, malasef seçim günü Urfa'da karanlığa gömüldü, elektriği kestiler... hırsızlar karanlık ortamlarda çalışırlar, halkın malını, kamunun malını çalanlar elbette oylarımızıda çalarlar ve çaldılar" dedi.

"DESTEK VERENLERDEN ÖZÜR DİLİYORUM OYLARINI KORUYAMADIK"

Kendisine oy veren vermeyen bütün Urfalı seçmenlere teşekkür eden Baydemir oy aldığı seçmenlerden özür diledi. "Bize oy verenlerin oylarını koruyamadığımız için Helallik diliyorum.1 diyen Baydemir "Urfa halkı üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır, malasef biz urfa halkının sandığa yansıyan iradesini koruyamadık." diyerek hile iddialarına vurgu yaptı.

İşte Baydemir'in Twitter'dan yaptığı o açıklama:

"65 gün süren kampanya dönemi boyunca bizleri evladı gibi bağrına basan urfa halkına bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum... kampanya dönemi boyunca temel hedefimiz seçimin demokrasi kültürüne katkı sunacak nezaket ortamında gerçekleşmesiydi. Ruha'da (Urfa) seçimlerin Türkiye geneline nazaran demokratik nezaket içerisinde geçmesine katkımızın olduğuna inanıyoruz. cumhuriyet tarihinin en karanlık seçimine tanıklık ettik, malasef seçim günü Urfa'da karanlığa gömüldü, elektriği kestiler... hırsızlar karanlık ortamlarda çalışırlar, halkın malını, kamunun malını çalanlar elbette oylarımızıda çalarlar ve çaldılar.... bize oy vermiş yada vermemiş her Urfalıya teşekkür ediyorum. özellikle bize oy verenlerin oylarını koruyamadığımız için Helallik diliyorum. Urfamızın ilk seçimi olmadığı gibi son seçimi de olmayacaktır. halkımızın haklı davasına kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğiz. urfa halkıyla birlikte; urfanın hak ve hukukunun korunması, kalkınması, hak ettiği yere gelmesi için demokratik muhalefetimizi sürdüreceğiz. özellikle sosyal medyada Urfa'ya dair negatif algı yaratan söylemlerden ciddi rahatsızlık duyduğumu yüksek sesle ifade etmek isterim. urfa halkı üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır, malasef biz urfa halkının sandığa yansıyan iradesini koruyamadık. Halilurrahman şehrinin; türkmenlerinden, araplarından, kürtlerinden, seydalarından, laiklerinden,gençler ve kadınlarından çok değer öğrendim.

Ala ayni ala rasi RUHA
Başım gözüm üstüne URFA
Ser seremin ser çavemin RIHA.
Sere çımo mı ser Halilurrahman."


seçim sonuçları 2014.jpg