BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,15
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Baydemir'den tehdit dolu sözler! Çatışma istemiyorsanız...

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir tehdit dolu açıklamalarda bulundu. BAydemir, Türkiye'de çatışma ve krizlerin yaşanmaması için Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söyledi.

Abone ol

HDP Milletvekili Osman Baydemir, "Gerçek manada cunta ile yüzleşmemek isteniliyorsa ve bir kez daha darbe mekaniği işlenmesi istenmiyorsa bir an önce Öcalan üzerindeki tecridine son verilmeli” dedi.

HDP il teşkilatı tarafından 14 Ağustos'ta Topçu Meydanı'nda yapılmak istenen miting için Şanlıurfa Valiliği'nin Paşabağı Mahallesi'nde bulunan alanı göstermesine HDP milletvekili Osman Baydemir tepki gösterdi. 

Öcalan'ın özgürlüğüyle ilgili açıklamalar yapan Baydemir şunları söyledi:

CUNTA SİVİL İRADEYİ HEDEF ALDI

"Cunta sivil iradeyi hedef aldı. Halkın can güvenliğini tehdit etti. Ancak bugün 3 siyasi parti birleşmiş HDP'yi mağdur ediyor. HDP'yi legal siyasetten çıkarmak istemenin bir yansımasıdır miting alanını değiştirme. Eğer ki çözüm masası devrilmemiş olsaydı, 'çözüm buzdolabındadır' denilmeseydi, savaşta başlamamış olacaktı. Eğer savaş başlamasaydı cunta böyle bir darbe kalkışması zemini bulamamış olacaktı.

ÇATIŞMALAR YAŞANMASIN İSTİYORSANIZ...

Gerçek manada cunta ile yüzleşmek isteniliyorsa ve bir kez daha darbe mekaniğinin işlenmesi istenmiyorsa tecrit kaldırılmalı, Öcalan'a erişim engeli ortadan kaldırılmalıdır. Çatışmalar krizler yaşanmasın isteniliyorsa, bir an önce Öcalan üzerindeki tecritte son verilmeli."