BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Baydemir'den olay Hollanda-Cizre karşılaştırması

HDP grup toplantısında konuşan Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Hollanda krizini değerlendirirken HDP'lilerin girişine izin verilmeyen çatışmaların yaşandığı Cizre ile karşılaştırdı.

Abone ol

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Hollanda ile yaşanan krizi Cizre ile kıyasladı. Baydemir, "Senin ülkende insanlar fikirlerini özgürce ifade edebiliyorlar mı? Hayır. 6 milyon oyun iradesini taşıyan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, 40 milletvekili, iki bakan, Cizre'ye giremedi." dedi.

Baydemir, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliğinin "korsanvari yöntemlerle" düşüldüğünü öne sürdü.

Türkiye'nin sorun yaşamadığı komşusunun kalmadığını iddia eden Baydemir, "İçerideki kutuplaşma yetmedi şimdi de Avrupa ile kutuplaşma, düşmanlık, kriz yaratmanın çabasını en üst düzeyde görüyoruz." diye konuştu.

Cizre'de neler olmuştu?

Terör örgütü PKK, 7 Haziran seçimleri sonrası terörü tırmandırmış, Güneydoğu'da birçok yerde olduğu gibi Cizre'de de sözde özerklik ilan etmişti.

TSK ve emniyet unsurlarının Cizre'de bölücü terör örgütüne yönelik 14 Aralık 2015'te başlattığı "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" 2016'nın şubatında sona erdi. Operasyonda çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, çoğu el yapımı patlayıcı tuzaklı yaklaşık 300 çukur kapatıldı, 700 barikat kaldırıldı. PKK'nın dağ kadrosu yöneticilerinin bulunduğu ilçe PKK'dan temizlendi. Çatışmaların sona ermesini isteyen HDP'lilerin ilçeye girme çabaları sonuçsuz kalmış HDP'li vekiller hükümeti 'katliam' yapmakla suçlamıştı.

HAYIR DİYORUZ AMA....

Baydemir, şunları söyledi: "Kimden gelirse gelsin fikir hürriyetinin kısıtlanmasına, örgütlenme özgürlüğünün kısıtlanmasına hayır diyoruz, faşizme hayır diyoruz. Şu anda Avrupa ile yaşanan tam bir algı operasyonudur, kandırma politikasıdır, duyguları suistimal etme politikasıdır. Allah'tan korkun. Söz konusu kentin belediye başkanı Fas asıllı Müslüman birisi. Gel bir de burdan yak. Peki ne yapacaksınız? 83 belediyeye kayyum atandı. Hollanda'daki belediye başkanını da görevden alacak mısınız?"

EN DÜRÜST DAVRANAN ÖMER ÇELİK OLDU

"Bu konuda en dürüst davranan yine kabinenin bakanı oldu. Ömer Çelik 'bu krizden sonra oyumuz arttı' dedi. Bütün mesele bu." diyen Baydemir, " Bir, iki puan oyları artsın ama memlekete ne olursa olsun. Akılsız başın cezasını ayaklar çeker, akılsız hükümet edenin cezasını maalesef halk öder. İşte biz bu faturanın halka çıkarılmaması için bu suni krize toptan hayır diyoruz, reddediyoruz, itiraz ediyoruz." diye konuştu.

KUZU POSTUNA BÜRÜNMÜŞ KURDUN FOTOĞRAFI

Rusya ile uçak krizini anımsatan Baydemir, "Şimdi yine karnabahara vize almışlar. Peki domatesin suçu ne? Suç portakalın hiç değil. Suç sizin zihninizde." ifadesini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın, HDP seçmenlerinden referandumda oy istediğini belirten Baydemir, "Aynı Başbakan İzmir'de İzmir marşını okuyor, aynı Başbakan bir başka yerde bozkurt işareti yapıyor." dedi.

Başbakan Yıldırım'ın bozkurt işareti yaptığı bir fotoğrafı gösteren Baydemir, "Bu ya bitmişliğin fotoğrafıdır ya da aslına rücu etmiş olmanın fotoğrafıdır. Kuzu postuna bürünmüş kurdun fotoğrafıdır." değerlendirmesini yaptı.

PKK'nın dağ kadrosundan Cizre itirafı!