BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  GÜNCEL

Baydemir savaş uçaklarına taktı

İki DTP'li eylemcinin ölümü Diyarbakır'da protesto edildi. Burada konuşan Baydemir öfke kustu.. Hedefinde uçaklar vardı.

Abone ol

Baydemir, DTP’lilere uçakları göstererek, “Gün gelecek, bunlar da uçamayacak. Bu zülmü vallahi de billahi de kıracağız” dedi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde, terörist Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’da Ömerli köyüne gitmek isteyenlerin engellenmesi ve bunun üzerine çıkan olaylarda iki kişinin ölmesine sert tepki gösterdi.

Direniş durdurulamaz
Baydemir, bu olayları Diyarbakır’da protesto eden DTP’lilere, “Kürtlerin direnişini durduramazlar” diye seslendi.

DTP İl Binası önünde düzenlenen protesto gösterisinde, yaklaşık beş bin kişiye konuşan Baydemir, “Gözleri hazmedemeyenlerin gözü çıksın. Bugün bu direnişiniz bütün dünyaya ulaştı. Onlar Kürtlerin bu direnişini durduramazlar” dedi.

‘Uçaklar uçamayacak’
Baydemir, Diyarbakır’daki 2’nci Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’nden eğitim amaçlı uçan uçaklara değinerek, şunları söyledi:
“Gün gelecek, bunlar da uçamayacak ve sizin barış ellerinizi tutacaklar. Ne kadar yüreğimiz yansa da bizim kararlı duruşumuz onların aklını başından alacaktır. Taş geliyorsa, önce bizim alnımıza değsin. Mermi geliyorsa, önce siyasetçilerimize değsin. Size değmesin. Tırnaklarınızla ve bedeninizle bu direnişi bugünlere getirdiniz. Bugünden sonra akıllıca ve sabırlı bir şekilde, bu zülmü vallahi de billahi de kıracağız.”

Hazmedemeyen dinazorlar
Bulundukları cofrafyada, tek kişi kalmayana kadar örgütleyeceklerini vurgulayan Baydemir, “Sizlerin başarısını hazmedemeyen dinozorlar, halkımızın demokrasi zaferini hazmedemedi. Bütün dünya biliyor ki, bu hareket isterse 7 gün 7 gece durmadan yürür” diye konuştu.

Ant içtik
Konuşması “İntikam” sloganıyla kesilen DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş da ölen iki gencin şehit olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ant içtik. Bu halkın önderiyle, özgürlüğüyle buluştuğu günü sizlere armağan edene kadar geri adım atmayacağız.”