BIST 9.803
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Baydemir bakanı kapıda karşıladı

Baydemir ile hükümet arasındaki buzlar eriyor mu? GAP'tan sonumlu Bakan Yılmaz ile Baydemir sıcak görüntüler verdi.

Abone ol

Güneydoğu Anadolu Projesi'nden (GAP) Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

AK Parti Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu ve Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Büyükşehir Belediyesi'ni ziyarete eden Bakan Yılmaz'ı Baydemir kapıda karşıladı.

GAP'tan sorumlu bakan olarak Diyarbakır'ı çok önemsediğini belirten Yılmaz, Diyarbakır'ın tarihi dokusu ve potansiyeliyle son derece önemli bir konuma sahip olduğunu anımsattı. Yılmaz, bütün kesimlerin katılımı, işbirliği ve dayanışmasıyla Diyarbakır'ın çok daha yaşanabilir, GAP kapsamında hızla gelişen, kalkınan bir kent olmasını dilediklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise ziyaretten memnun olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki Diyarbakır tüm Ortadoğu coğrafyasında kültür, sanat ve ticaret merkezi olma yolunda kentte bulunan tüm dinamiklerle birlikte çalışarak mutlaka o hedefe ulaşacaktır." dedi.

Baydemir, Diyarbakır'ın başarmasının, ekonomik ve sosyal kalkınmasının, bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılmasının Türkiye'nin başarması olduğunu belirtti. Diyarbakır'ın GAP'ın merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Baydemir, "Büyük bir memnuniyetle tüm projelerin başarısı için yerel ve merkezin kollektif akılla, ortak akılla bütün problem alanlarının aşımı konusunda katkı sunmak isteriz, bütün projelerin paydaşı olmak isteriz." diye konuştu. Baydemir, destek ve dayanışmaya ihtiyaç duyduklarını ve her zaman taleplerinin olacağının ifade etti. Baydemir, konuğu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'a bir kilim ve plaket verdi